Třetí sobota pro Bureše

Po nečekaně velké návštěvě v říjnu se tentokrát pořadatelé rozhodli neponechat nic náhodě a zajistili největší sál, který je v knihovně k dispozici. A vyplatilo se – účast byla stejná jako v říjnu, nicméně tentokrát měli hráči v sále, kam se vejde až 70 osob, daleko více prostoru, jak ostatně dokládají i tyto snímky.

Má to jen jednu nevýhodu – stoly se musí do sálu nanosit, ale naštěstí na pátečním tréninku a v sobotu po skončení turnaje se našlo dost ochotných rukou, které pomohly, takže to, co by jeden člověk dělal půl hodiny, bylo hotovo za pět minut. Ještě jednou děkujeme všem za pomoc.

Turnaj se opět zúčastnili děti i dospělí, staří i mladí. Zde na obrázku vidíme talentovaného Ukrajince t.č. žijícího i s rodiči v Brně Nikitu Filindashe, jenž zle zatápěl mnoha dospělým a nakonec se šesti body se umístil na skvělém čtvrtém místě.

Jako nůž máslem projížděl turnajem nasazený hráč číslo jedna Vít Bureš z Moravské Slavie, který první šachovnici vůbec neopustil a v posledním kole měl proti ostatním pronásledovatelům celý bod náskok, takže si mohl dovolit dát poslední partii za remis.

Bednář, Bureš, Řehůřek

Za vítězem se umístili Jakub Bednář (Jezdci Jundrov) a Lukáš Řehůřek (Bystrc Oilers).

Urbanec, Filindash, Zeman

Cenu za čtvrté místo si odnesl již zmíněný Nikita Filindash a a za páté místo Ladislav Urbanec, nejlepším seniorem byl vyhlášen Arnošt Zeman. Nejlepší žena být oceněna nemohla, neboť se žádná nedostavila.

Matzner, Filindash, Blata

Nejlepším žákem se nepřekvapivě stal Nikita Filindash, cenu za nejlepšího hráče s národním ELO 1601 – 1800 získal František Blata mladší a s ELO 1301 – 1600 Radomil Matzner

Kompletní výsledkový servis najdete na stránkách chess-results. Na závěr připojujeme ještě malou fotogalerii.

Příspěvek byl publikován v rubrice Turnaje a jeho autorem je Miroslav Hurta. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

1 komentář u „Třetí sobota pro Bureše

  1. Hezká reportáž. Snad by to chtělo ještě konkrétní ukázku hry. Jednou tam budu muset také zajít, vždyť kde se člověk potká s tolika sympatickými šachisty?

Komentáře nejsou povoleny.