Dobře utajené mistrovství EU mládeže v Peci pod Sněžkou

Nebýt upozornění pana Majetiče, ani bych nevěděl, že dnes v Peci pod Sněžkou skončilo Mistrovství Evropské unie mládeže, které začalo 21. srpna. Pořadatel pan Fiala ze Světlé nad Sázavou tato mistrovství (ať už v rapidu, nebo ve vážných partiích) dělával dlouhá léta v Koutech nad Desnou, ale po výměně provozovatele tohoto hotelu nasadil nový nájemce tak nehorázné ceny (o tom se za chvilku přesvědčí účastníci podzimního žákovského Mistrovství Moravy a Slezska, které jsou těsně před zveřejněním), že pan Fiala musel rozumně hledat jiný hotel. O mistrovství EU se dá konstatovat, že se zapomnělo na jeho propagaci – na webu ŠSČR i na mnoha dalších šachových webech není o této akci ani zmínka! Jen na webu vyškovských šachistů pan Majetič trpělivě každý den podává zprávy o tom, co je nového, protože Vyškov má na soutěži svou reprezentantku Kristýnu Dorazilovou, jež hraje v kategorii do 14 let a se 4 body z 9 partií skončila na 23. místě, tedy zhruba v souladu se svým startovním nasazením. Turnaj vyhrál Rumun Sabarez před nasazenou jedničkou, frýdeckomísteckým talentem Markem Fizerem z Interchessu.

V kategorii do 12 let zvítězil český reprezentant Bruno Topenčík z Lysé nad Labem. Velice pěkný výkon podal kuřimský Andrej Souček, jenž se umístil na 5. místě.

V turnaji do 10 let získal první místo Němec Yibo Zhang. Zástupce Jezdců Jundrov Mikuláš Hladký skončil sedmý, a to ještě stihl přesun do Brna, kde odpoledne se čtyřicetiminutovým zpožděním nastoupil do čtvrtého kola Veletržního turnaje, kde po třech hodinách hry dokázal svou partii dovést do vítězného konce.

Turnaj skončil, doufejme, že aspoň nyní se na webu ŠSČR objeví o něm nějaká zmínka.

Příspěvek byl publikován v rubrice Mládež a jeho autorem je Miroslav Hurta. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

2 komentáře u „Dobře utajené mistrovství EU mládeže v Peci pod Sněžkou

    • V turnaji pátý, pokud pak bereme zvlášť chlapce a zvlášť dívky (protože tak byl turnaj vyhlašován), pak třetí.

Komentáře nejsou povoleny.