Posledním turnajem na IMOSU byla červnová třetí sobota

Jednadvacet účastníků zaznamenala letošní červnová třetí sobota. Současně se jednalo o poslední turnaj Lokomotivy Brno v areálu IMOSU – již během turnaje probíhalo stěhování, takže hráči žertovali, zda vůbec dohrají turnaj na stolech, nebo zda budou končit bez stolů a bez židlí s figurkami na koberci… Samozřejmě že se dohrálo vše řádně a pořadatelé ani nezapomněli na potřebnou přestávku na občerstvení, které padlo za oběť 18 párků a 22 rohlíků.

Stěhovací parta Lokomotivy Brno nejdříve vyklidila jednu místnost (se skříněmi) a do té turnajové se pustila až po skončení turnaje a budiž pochváleno, že práce šla od ruky a místnost byla odstěhována 55 minut po skončení turnaje. Ale vraťme se zpět k turnaji.

Nechyběl na něm nestárnoucí František Vykydal (zde na snímku v partii s Ladislavem Urbancem),

čest něžného pohlaví hájila Markéta Rampulová (na fotce s bílými proti Stanislavu Krasovskému),

turnaj poctil svou návštěvou i šéf Jezdců Jundrov Michal Šípek (zde v partii s Alexandrem Maršou, jenž byl po turnaji vyhlášen jako přeborník Lokomotivy celého seriálu v rapidšachu).

Michal Šípek, Jaroslav Bureš, Ladislav Urbanec

Devítikolový švýcar žádné překvapení nepřinesl a palmu prvenství si podle očekávání odnesla nasazená jednička mezinárodní mistr Jaroslav Bureš před Michalem Šípkem a Ladislavem Urbancem. Podrobné výsledky jsou k dispozici na stránkách chess-results.

Jen jako úsměvnou historku vzpomeňme omyl autora těchto řádků, který při závěrečném rozdílení věcných cen bránil převzetí láhve vína Tomáši Křížovi (na snímku vlevo bojuje černými s Michaelem Věžníkem) s odůvodněním, že cena je jen pro dospělé. Když Tomáš úspěšně prokázal že již mu bylo 19 let, nezbylo než si povzdechnout, že zůstáváme stejní, ale ty děti nějak rychle stárnou…

Příspěvek byl publikován v rubrice Turnaje a jeho autorem je Miroslav Hurta. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.