V Brně skončil patnáctým kolem základní turnaj

Přesně podle propozic skončil v úterý 22. března patnáctým kolem základní turnaj. V dřívějších dobách by pouhá konstatace faktu, že turnaj proběhl v souladu s propozicemi, byla považována za banální samozřejmost, v době koronavirové epidemie to však tak zcela samozřejmé nebylo. Počet účastníků kolísal (v tom je právě výhoda hracího systému tohoto turnaje, že hráči nemusí odehrát všechna kola), ale nikdy jich nebylo více než dvacet (což v době koronavirových předpisů znamenalo, že se mohlo hrát bez očkovacího potvrzení) a současně jich bylo vždycky tolik, že kolo bylo možno rozlosovat (to také při patnáctikolovém švýcarském systému není žádná samozřejmost – vždyť turnaj trval déle než mistrovské soutěže družstev).

Do turnaje se nakonec zapojilo 31 hráčů a vítězem se ziskem osmi bodů stal Viktor Vyskočil z ŠK Garde Lipovec před „lokomotiváky“ před Vlastimilem Ličkou a Romanem Skřivánkem. Za poznámku stojí výkon nejlepšího mládežníka Jakuba Škňouřila z ŠK Hustopeče, jenž obsadil celkové čtvrté místo a jenž odehrál dvanáct kol.

Podrobné výsledky naleznete na stránkách chess-results.. Pořadatelé děkují všem hráčům za účast a těší se na shledání v novém ročníku na podzim 1. listopadu, kdy se celý maratón opět znovu rozběhne.