Klubový blicák opět na Věčnosti

Ve středu 26. srpna uspořádal náš klub tradiční letní setkání nad šachovnicí. V příjemném prostoru restaurace Na Věčnosti se sešlo 19 vyznavačů královské hry, mimo našich dorostenců na turnaj zavítali také šachoví přátelé z Třebíče a Hodonic.

Souboj mezi bratry Rejzkovými

Začátek turnaje byl proti původní půl desáté posunut na desátou dopolední, tak aby stihl včas dorazit i Radek Nekvasil, který se účastní tradičního “Veletržáku” v Brně. I přesto, že byl turnaj vyhlášen jako přátelský, tak nikdo svým soupeřům nedaroval body jen tak zadarmo. Nad šachovnicemi se rozzuřily líté boje dokonce i mezi sourozenci. Matěje Peroutku, který původně bleskový turnaj hrát nechtěl, hra natolik pohltila, že v partii s Kristýnkou Kružíkovou oba přehlédli i šach králem, figurky v bleskovém tempu opouštěly šachovnici a končily pod stolem.

Ivan proti Elišce a Vojta versus Tomáš
Hra v plném proudu

Po pátém kole bylo vyhlášeno průběžné pořadí a krátká pauza na občerstvení. Match probíhal svižným tempem, původní zdržení se rychle dohnalo a krátce po půl druhé byl přebor u konce. Vítězem se stal favorizovaný Radek Nekvasil, stříbro získal Miroslav Michálek z Caissy Třebíč s dvanácti body a lepším pomocným hodnocení. Bronz vybojoval odchovanec Lokomotivy Brno David Odehnal. David již aktivně nehraje, což je ale škoda, protože hrál excelentně. Na bednu útočil i Leoš Rejzek, který však v posledním dvojkole ztratil bod s Kubou Molíkem a skončil čtvrtý. Kuba Molík pak v celkovém pořadí obsadil páté místo. Výsledky na Chess-Results.

Trojice medailistů

Závěrem se sluší poděkovat provozovateli restaurace Vláďovi Palasovi za poskytnutí hrací místnosti, taktéž majitelce knihkupectví paní Houdkové a Tomáši Rösnerovi za věcné ceny do turnaje. Věříme, že si všichni turnaj užili a budeme se těšit na další setkání nad šachovnicí!

Příspěvek byl publikován v rubrice Turnaje a jeho autorem je Radek Skoumal. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.