Česká olympijská nadace nabízí finanční pomoc pro nemajetné sportující děti – jak ji získat?

ro rodiče: Máte doma sportovce – šachistu/šachistku, kterému je 6-18 let, ale financování jeho sportovní aktivity je pro Vás problém? Česká olympijská nadace nabízí pomoc.

Pro trenéry: Chodí k vám do šachového oddílu dítě 6 – 8 let, o kterém víte, že se jeho rodiče potýkají s problémem jeho členství v klubu  a náklady na šachové turnaje nebo soustředění ufinancovat? Můžete jeho rodiče nasměrovat na Českou olympijskou nadaci, která nabízí svou pomoc. Přepošlete jim, prosím, odkaz na tento článek.

Zde prezentujeme souhrn informací o této nadaci z webové stránky  www.nadace.olympic.cz

Projekt Česká olympijská nadace podporuje sportovce ve věku 6-18 let. Nezáleží na talentu, ale na chuti sportovat. Patrony projektu jsou olympijští medailisté z Vancouveru, Londýna, Soči a Rio de Janeira. Prezidentem je trojnásobný olympijský vítěz Jan Železný. Sport nesmí být výsadou bohatých. Cílem nadace je umožnit sportovat dětem, kterým v tom brání nedostatek peněz.

Koho podporujeme?  Jednotlivé sportovce od 6 do 18 let. Nezáleží na talentu a výkonnosti dítěte, ale na chuti sportovat. Příspěvek mohou dostat děti ze sociálně znevýhodněného prostředí. O příspěvek žádají vždy zákonní zástupci.

Na co přispíváme? Vždy jen na konkrétní věci – sportovní vybavení, členské příspěvky, sportovní kurzy, kroužky a soustředění.

Na co nepřispíváme? Neproplácíme náklady sportovních týmů, mzdové náklady, nájmy, náklady na elektrickou energii atp. Nepodporujeme celé týmy a družstva.

Kolik peněz přidělujeme? O konkrétní přidělené částce rozhoduje vždy komise České olympijské nadace. Rozhodujeme se podle konkrétních okolností a situace žadatele a podle finančních možností nadace.

Nevíte nebo si nejste jistí, zda můžete o příspěvek zažádat?

Přečtěte si následující otázky a pokud alespoň jednou odpovíte ANO, jste tím, pro koho je tato nabídka pomoci určena.  Česká olympijská nadace » Potřebuji pomoc (olympic.cz)

  • Pobíráte přídavek na dítě nebo jinou státní sociální podporu?
  • Vyrůstá dítě v dětském domově?
  • Máte dítě v pěstounské péči?
  • Jste rodič samoživitel?
  • Ocitli jste se vinou mimořádných okolností v tíživé sociální situaci?

Jak lze o peníze zažádat?

Pokud máte nárok na podporu od České olympijské nadace, níže jsou uvedeny 2 způsoby, jak lze o podporu požádat. Před podáním samotné žádosti si přečtěte Zásady pro poskytování podpory a Informace o zpracování osobních údajů a Svolení k pořízení a použití podobizny nebo audio/video záznamu dítěte.

  1. Pomocí webového formuláře (jako přílohu k žádosti přiložíte potvrzení členství dítěte v klubu a doložení Vaší sociální situace). Online zaslané žádosti usnadní a urychlí jejich zpracování. Pokud máte možnost, volte tuto variantu podání žádosti. Požadovanou přílohu k žádosti lze případně zaslat poštou v tištěné podobě (v případě, že nelze připojit jejich scan k online žádosti). Nezapomeňte připsat jméno, datum narození a bydliště k identifikaci.
  2. Pomocí tištěného formuláře   (vyplněný formulář ČITELNÝM HŮLKOVÝM PÍSMEM, s potvrzením členství dítěte v klubu a doložením Vaší sociální situace, zašlete na adresu nadace

Český olympijský výbor, označení “Česká olympijská nadace”

Benešovská 6
Praha 10
101 00

———————————————————————–

Žádosti se zpracovávají průběžně a budou předloženy komisi pro následující zasedání. Žádosti lze zasílat  průběžně během celého roku. Pokud nebude žádost kompletní, dostanete vyrozumění s požadavkem na doplnění. Při správně zaslané žádosti budete informováni o výsledku hlasování komise po jejím zasedání. Zasedání komise pro 31. kolo proběhne na podzim 2022, žádosti pro podzimní zasedání komise je stále možné zasílat. Žádosti musí být kompletní do 31. srpna 2022. Příspěvek Vám může být přidělen jednou za rok.

Cílem projektu není jen finančně přispět, ale také splnit mladým sportovcům jejich sportovní přání. Součástí žádosti (ve formuláři) je i otázka, s kým by se Váš sportovec/sportovkyně chtěl potkat, co by si přál zažít nebo co je jeho největší sportovní sen. Česká olympijská nadace se pokusí přání splnit.

Splněné sportovní sny dosud podpořených dětí jsou zachyceny  zde Česká olympijská nadace » Podpořené děti (olympic.cz)

Máte nějaké další otázky? Kontaktujte Českou olympijskou nadaci na e-mailové adrese con@olympic.cz

Příspěvek byl publikován v rubrice Mládež, Ostatní a jeho autorem je Miroslav Hurta. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.