Zájemci o KPII hlaste se předsedkyni STK

Po uplynutí termínu pro přihlášky do krajských soutěží družstev STK JmŠS eviduje ještě tři volná místa v soutěži KPII. Pokud máte o obsazení volných míst a účast v KPII zájem – můžete spadat do jakékoliv skupiny KPII – kontaktujte do neděle 25.8.2024 předsedkyni STK Vlaďku Šťastnou na e-mailu: Vladka_N@seznam.cz nebo na tel. čísle: 732 819 400.

8 komentářů u „Zájemci o KPII hlaste se předsedkyni STK

  1. Následující sezóna proběhne opět v zoufalém formátu tří skupin KP-2. Pokud nebude před touto sezónou stanoveno utvoření dvou skupin KP-2 v sezóně 25/26, zase se nic nezmění. „Někde“ to vázne, vždyť to všichni (hlavně oddíly mino Brno) chtějí již několik let.

    • Dobrý den, pane Uřičáři,
      vzhledem k tomu, že únorová Konference JmŠS uložila STK uspořádat další anketu, tak k utvoření dvou skupin KPII od sezóny 2025/2026 určitě nedojde. Pokud nějaká změna nastane, tak nejdříve od sezóny 2026/2027. Kdyby změnu na dvě skupiny chtěli všichni, jak píšete, nejspíše by k ní už došlo. Z výsledků poslední ankety, která proběhla loni na podzim – výsledky zde: https://jmsschess.cz/2024/02/vysledky-ankety-o-hracim-systemu-v-krajskych-preborech-druhe-tridy/ ale nic takového nevyplývá. Pokud změnu chtějí všichni, proč pro variantu 2 x 12 hlasovalo jen 9 oddílů?

    • Dobrý den paní Šťastná,
      pokud se model 3 x 10 družstev v KP II. nedaří opakovaně naplnit, je nutné jej rychle změnit.
      S Vaším hodnocením výsledků ankety z loňského podzimu nemůžu souhlasit.
      Otázka č. 1: Pro zachování stávajícího formátu 3 x 10 družstev bylo pouze 10 hlasujících z 31. Více hlasů bylo pro změnu (14 hlasujících)!
      Otázka č. 3: Zde opět hlasovalo pro zachování formátu 3 x 10 družstev pouze 10 hlasujících z 31.
      Potřebu změny tedy jednoznačně potvrdila i zmíněná anketa. Navrhuji položit při losovací schůzi souteží družstev pro sezónu 2024/25 otázku:
      Jste pro hrací systém v KP II.: a) 3 x 10 družstev nebo b) 2 x 12 družstev. A podle výsledků rozhodnout o změně nejpozději pro sezónu 2025/2026.

    • Já si myslím, že to vázne zejména v malé akceschopnosti a odvaze STK. Někteří lidé jsou prostě pasivní (např. v práci) a dělají jen to, co je jim nadřízenými uloženo. Sami od sebe nevykonají nic. Formou anket nebude změna nikdy, i když je naprosto evidentní, že je nutná. To je jako u voleb. Musíš vyvinout nějakou aktivitu a jít hlasovat. Na místě šéfky STK bych „bouchl do stolu“: žádná anketa, nýbrž: od sezóny 25/26 bude formát 2×12, kdo s tím nesouhlasí, ať pošle STK „protest“. Stoprocentně by jich přišlo minimálně. Co by se v takovém případě stalo? Byl bych na konferenci z funkce odvolán??

  2. Já hlasoval také pro redukci na dvě KP II. s dvanácti družstvo. Současný model, kdy soutěž má 8 nebo 9 družstev a končí v lednu je nešťastný. ☹️

    • Dobrý den, pane Rubeši,
      anketní otázka č. 1 se netýkala jen formátu 3 x 10 nebo 2 x 12, ale i jiných změn. Do těch 14 oddílů, které hlasovaly pro (nějakou) změnu, tedy patří i oddíly, které chtěly jen snížit počet šachovnic (otázka č. 2) nebo chtěly jiný formát soutěže (otázka č. 3). V otázce č. 3 pak celkem 12 oddílů chtělo zachovat 3 skupiny – 10 oddílů hlasovalo pro variantu 3 x 10 a 2 oddíly pro variantu 3 x 8, pro variantu 2 x 12 opravdu hlasovalo jen 9 oddílů, další dva oddíly chtěly jiný systém soutěže. Tábory zastánců současného stavu i propagátorů změny jsou tedy početně zhruba stejné, velká část (z celkového počtu většina) oddílů se bohužel nevyslovila pro žádnou variantu. Losovací schůze neproběhne, proto při ní nemůže dojít k žádnému hlasování – na podzim proběhne mezi družstvy hrajícími KPII další anketa. Aby mohlo dojít ke změně počtu družstev na 24, musel by se změnit postupový a sestupový klič. Pokud by ke změně mělo dojít už od sezóny 2025/2026, musel by změnu postupů a sestupů obsahovat už Rozpis soutěží pro nadcházející sezónu 2024/2025, což se nestalo, protože není jasné, zda ke změně formátu soutěže dojde.

  3. Je nejvyšší čas zredukovat KPII ze tří skupin na dvě.

    • ..ať se hlásí především ti, co hlasovali za stávající formát…

Komentáře nejsou povoleny.