V Radilově memoriálu vítězí velmistr Vojtěch Plát

Stalo se již tradicí, že poslední den v roce Lokomotiva Brno, která se organizaci bleskových turnajů programově vyhýbá, učiní výjimku a uspořádá otevřený turnaj v bleskovém šachu Memoriál Karla Radila.

Lokomotiva tak činí na památku svého dlouholetého předsedy už hezkých pár desítek (!!) let vždy v rámci (anebo na závěr) vícedenního Olexova memoriálu.

Akce se tak stává místem setkání především brněnských a jihomoravských šachistů nejrůznějšího věku, pohlaví a výkonnosti,

kteří i část posledního dne v roce chtějí strávit se svým oblíbeným koníčkem.

Zde na snímku vlevo vidíte Milana Smištíka, jenž turnaj vyhrál v roce 2007 v dresu tehdejšího ŠK Bydo Zakřany.

V turnaji nechyběl ani stálý účastník brněnských vícedenních turnajů Michal Nisztuk z Polska.

Všem domácím mistrům však letos vypálil rybník mezinárodní velmistr Vojtěch Plát,

který přijel, viděl a zvítězil. Jeho vítězství se však nerodilo lehce, protože ve čtvrtém kole utrpěl prohru s IM Jaroslavem Burešem. Pak následovala obdivuhodná série osmi výher a jedné remízy, což i přes prohru v předposledním kole s Ladislavem Urbancem stačilo na samostatné první místo.

S bodovým odstupem za vítězem se na druhém místě umístil Jaroslav Bureš (vpravo) a s 10,5 body třetí místo vybojoval David Holemář.

Zleva doprava pak můžeme vidět další oceněné – Františka Vránu (7. místo), Václava Buchtu (6. místo), Josefa Kratochvíla (5. místo) a Neklana Vyskočila (4. místo).

Jedinou věcnou cenu – šachovou knihu věnovanou sponzorem – získal osmý v celkovém pořadí Petr Skácelík.

Z turnaje je pořízena fotogalerie a zásluhou Jana Kalendovského i zápis některých partií.

Vše včetně odkazu na výsledky a další zajímavosti nejdete na stránkách pořádající Lokomotivy Brno.

Příspěvek byl publikován v rubrice Turnaje a jeho autorem je Miroslav Hurta. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.