Na lednovém Druhém úterý rekordních 46 dětí

Jeden by řekl, že když se v úterý 10. ledna konalo Městské kolo Přeboru škol v šachu, budou děti šachu nabaženy a budou si chtít od šachu odpočinout. Ale opak byl pravdou: týž den odpoledne se na Druhém úterý sešlo 46 mladých adeptů královské hry, čímž bylo v této sezóně dosaženo rekordu co do počtu účastníků (poslední obdobně početná návštěva – 52 dětí – byla naposledy zaznamenána na červnovém turnaji v roce 2016. Pravdou však je, že nyní k rekordu dopomohl i příjezd 16 dětí z tišnovského šachového kroužku pod vedením trenéra Jana Číhala. Přesto rozhodčí Dominik Fryda stihl opět všechny zaprezentovat včas a turnaj skončil jako obvykle v časovém rozpětí uvedeném v propozicích.

Řepka, Hanuš, Buchta, Zavřel

V A turnaji pokročilých se sešlo šest soutěžících, hrálo se tedy systémem každý s každým. S jednoznačnou převahou nad ostatními zvítězil hlavní favorit Václav Buchta (Lokomotiva Brno) absolutním ziskem pěti bodů z pěti možných. Vyrovnaný boj však panoval o další umístění a nakonec došlo k tomu, že na druhém místě skončili hned tři hráči, kteří měli všechna pomocná hodnocení stejná: všichni prohráli s vítězem turnaje a navzájem se porazili mezi sebou. Pro pořadatele to ale nebyl problém: vyhlásili tedy tři druhá místa: Jan Řepka, Hanuš Horák (oba Lokomotiva Brno) a Daniel Zavřel (Jezdci Jundrov).

Křena, Rupp, Temenugov

V začátečnickém turnaji B za účasti rovné čtyřicítky dětí stoprocentním výkonem zvítězil Vojtěch Rupp ze Šachové školy Hříbata, na pomyslném stříbrném umístění skončil Artur Křena z domácí Lokomotivy Brno a třetí místo vybojoval Leo Temenugov z Kuřimi.

Historický přehled výsledků najdete zde. Únorový turnaj seriálu proběhne již za necelé dva týdny 14. února.