KPIIB 6.kolo: Vraždění neviňátek ve Znojmě

Ani toto kolo bohužel neproběhlo bez kontumací. Zasloužily se o ně týmy s chronickými absentéry: ŠK 64 dorazil do Střelic jen v šesti, čímž soupeře výrazně potěšil, neboť v jinak vyrovnaném utkání to byly právě ty dvě kontumované šachovnice, jež rozhodly o vítězství domácích. Střelice tak docílily výrazného pokroku k záchraně v soutěži.

Také kuřimskému déčku se zřejmě nedoneslo, že se hraje v osmi a poslední dobou nastupuje jen ve čtyřech – na Moravské Slavii bylo za to po zásluze potrestáno vysokou prohrou 1,5 : 6,5.

Debakl utrpělo i kuřimské éčko, jež sice do Jundrova dorazilo kompletní, ale výkonnostní převaha domácích byla natolik velká, že vedla k řídce vídanému výsledku 7,5 : 0,5. Nekompromisní konec nastal velice brzy, pan Laštovička dostal mat ve dvanáctém tahu a jako správný kapitán, jenž potápějící loď opouští jako poslední, zůstal pan Kolařík, který prohrál „až“ v padesátém tahu…

Náplastí na nezdary kuřimského E a D družstva je výsledek jejich céčka, které dorazilo do Znojma v čele se svými zkušenými bijci Majerem a Košatou

Jan Košata v utkání s jediným znojemským dospělým členem týmu Jiřím Skřenkem

a proti dětem – začátečníkům rozpoutali hotový teror a hrůzovládu.

Bez problémů zvítězil Jiří Hrdina…

…Vladimír Kudla i vedle sedící Bohuslav Křena.

Jediný žák v kuřimské sestavě Václav Šetina na rozdíl od kuřimského dorostu hraje šachy již od pěti let a nyní se nachází na úrovni silné dospělácké první třídy. A tak se zrodil první kanár v tomto ročníku naší soutěže: Znojmo – Kuřim C 0 : 8. O prvenství Kuřimi C v celé soutěži už asi nikdo nepochybuje.

Lokomotiva Brno C zajížděla do Ivančic. Pro domácí hovořila elově silnější sestava pro utkání, pro hosty zase postavení v tabulce.

Prvním překvapivým výsledkem byla rychlá výhra lokomotivního talenta Stanislava Krasovského nad Romanem Patočkou.

Následovaly opatrné remízy Jana Kalendovského a Petrem Doležalem

a Jana Gorčáka s Pavlem Porčem.

Když poté Miroslav Kureš porazil dlouholetého emeritního předsedu ivančického oddílu Josefa Kolka

a výhru nad Radomilem Šustrem přidal autor těchto řádků, začalo to jednu chvíli vypadat i na vítězství Lokomotivy. Domácí však zabrali a na zbývajících deskách už Brňákům nepovolili ani půlku bodu:

Martin Tláskal porazil Petra Škaroupku,

Libor Diviš s černými Milana Šlégla

a Jiří Sysel Anitu Vacekovou. Ivančice – Lokomotiva Brno nakonec asi spravedlivě 4 : 4.

Podrobné výsledky i s partemi ze zápasu Ivančice – Lokomotiva Brno, zpracované Janem Kalendovským, najdete jako obvykle na webu soutěží ŠSČR a na stránkách chess-results.