Výsledky ankety o sestupovém klíči v KPII

STK JmŠS zveřejňuje výsledky ankety, která proběhla ve 4. kole JmKPII hraném dne 4. 12. 2022. Cílem ankety bylo zjistit, který sestupový klíč se má v případě nekompletních skupin používat v krajských přeborech druhé třídy.

V anketě se více než tři čtvrtiny hlasujících vyjádřily pro současný sestupový klíč uplatňovaný STK JmŠS, necelá čtvrtina hlasujících preferovala sestupový klíč podle návrhu vyškovských šachistů. Výsledky ankety budou diskutovány na Konferenci JmŠS, která proběhne tradičně na přelomu ledna a února 2023.

Vladimíra Šťastná, STK JmŠS

3 komentáře u „Výsledky ankety o sestupovém klíči v KPII

  1. Omlouvám se, natolik jsem podlehl dojmu, že se řeší úplně nepodstatná věc (oproti tomu, co by se řešit mělo), že jsem si neuvědomil příslušné kompetence…

  2. Ta anketa mi tak trochu zaevokovala ten klasický (pseudo)problém, zda ta kočka, co má za úkol vychytat myši, má být bílá nebo černá? Spíše bych od STK očekával řešení počtu koček. To znamená, aby žádná neobsazená místa v KPII už nevznikala což = snížit počet družstev ze 30 na 24 a „zanketovat“ zda 2×12 nebo 3×8…

    • STK zrealizovala anketu, protože jí tento úkol uložila letošní Konference JmŠS. Co se týče případné redukce KPII na 24 družstev, toto rozhodnutí nepřísluší STK, o redukci počtu družstev může rozhodnout Konference JmŠS. Ta může rovnu rozhodnout také o formátu (2 x 12 nebo 3 x 8), případně opět uložit STK uspořádat za tímto účelem anketu.

Komentáře nejsou povoleny.