Přebor Brna-venkova bez kuřimských škol

Že práce s mládeží v jednotlivých regionech neprobíhá kontinuálně, ale jako sinusoida zaznamenává své vrcholy a období úpadku, svědčí skutečnost, že kuřimské základky, které to v minulosti dotáhly až na účast v republikovém kole Přeboru škol v šachu, letos neobsadily ani okresní kolo… Abychom Kuřimi úplně nekřivdili, část svěřenců hrála pod hlavičkou Gymnázia Tišnov, ale to nimění na tom, že se od Kuřimi čekalo více…

Okresní kolo proběhlo ve středu 30. listopadu v Dělnickém domě v Zastávce (u Brna). Přídomek dáváme schválně do závorky, protože Zastávečtí jsou na něj alergičtí, ale co dělat, když všichni ostatní z okolí jsou na tento přídomek jaksi zvyklí. Anebo že bychom se vrátili k původnímu docela hezkému názvu „Boží požehnání“?

Pořadatel Aleš Dumek je sice dobrovolný pracovník, jenž za svou organizátorskou činnost nebere žádnou odměnu, ale jeho práci můžeme bez nadsázky označit za vysoce profesionální. Skvěle připravený sál s hracím materiálem umožňující začít turnaj ihned po příchodu dětí od vlaku – v podstatě hned poté, co si sundaly bundy – hladký průběh turnaje bez zbytečných pauz a zdržování (ano, jen na konci turnaje středoškoláci museli dvanáct minut počkat, než chudák rozhodčí přetransformoval atypický scheveningský losovací systém pro tři týmy do podoby, kterou Swissmanager byl ochoten skousnout), fungující bufet a restaurace a pak bleskové zpracování závěrečné zprávy, kterou i s doprovodnými fotografiemi dokázal zpracovat ještě týž den pozdě večer – to je výkon naprosto nevídaný, před nímž i placení funkcionáři blednou. Nelze jinak než panu Dumkovi za jeho skvělou práci vyslovit obdiv a uznání.

A nyní se již začtěte do jím připravené závěrečné zprávy.

1 komentář u „Přebor Brna-venkova bez kuřimských škol

  1. Aleš a celý organizační tým odvedl perfektní prácí – ostatně jako vždy. Škoda jen slabší účasti. Příští rok přijedeme určitě zase a přivezeme i 1. stupeň.

    Honza Číhal, Tišnov

Komentáře nejsou povoleny.