Z mládežnického Mistrovství Moravy a Slezska mládeže přivezli Jezdci Jundrov dvě medaile

Od 25. do 30. října probíhalo v Koutech nad Desnou Mistrovství Moravy a Slezska mládeže do 10, 12, 14 a 16 let, jehož průběh zdařile popisuje web pořadatele. Tato soutěž patří k nejprestižnějším mistrovským soutěžím žáků – jednotlivců, protože se odtud postupuje na mistrovství mládeže a každý solidní mládežnický oddíl by se tohoto mistrovství účastnit měl. Nesplnil se ani předpoklad, že kvůli nehoráznému navýšení cen provozovatele by výrazně klesl počet startujících, jen se možná navýšil počet šachistů, kteří se stravovali a bydleli mimo vlastní areál, kde se turnaje hrály.

A jak si vedli hráči našeho kraje? V  kategorii do 16 let se nejlépe umístil Václav Buchta (Lokomotiva Brno), jehož 6 bodů stačilo na 11. místo a na postup do republiku mu scházel pouhý půlbod.

V kategorii do 14 let se nejvíce dařilo Andreji Součkovi (Kuřim), jehož 6,5 bodu stačilo na 4. místo a tím i na postup do republikového turnaje. Turna naopak nezastihl v nejlepší formě jeho oddílové kolegu Vaška Šetinu, jenž jako nasazená jednička skončil až na 21. místě.

Tobiáš Komárek druhý zleva

Velkého úspěchu u dvanáctiletých dosáhl Tobiáš Komárek (Jezdci Jundrov), jenž docílil skvělých sedmi bodů, když prohrál pouze s nasazenou jedničkou Matějem Mydlářem z Krnova.

Největšího úspěchu jsme však dosáhli v nejmladší kategorii do 10 let, kde další reprezentant Jundrova Vojtěch Velim v turnaji zvítězil a vybojoval kov nejcennější. Jezdcům Jundorv k oběma medailím jejich zástupců upřímně blahopřejeme!

Výkonům našich dětí se věnují i weby některých našich oddílů. Zatímco nejúspěšnější oddíl Jezdci Jundrov věnoval turnaji samostatný článek, některé jiné weby o soutěži úplně mlčí. Velice stručně se postupem Andreje Součka zabývá kuřimský web, malá zmínka je i na webu vyškovských šachistů. Nejpodrobnější ze všech jihomoravských webů je pak zajímavá fotoreportáž trenéra Jana Dvořáčka a soutěže si všiml i Jan Kalendovský ve své pravidelné šachové hlídce v Blanenském deníku. Podrobné výsledky jako vždy najdete na stránkách chess-results a za návštěvu stojí rozhodně i svazové stránky