Návrh restrukturalizace KPII – podklady pro Konferenci JmŠS

K restrukturalizaci KPII došlo naposledy v roce 2013 – v sezóně 2012/2013 se hrála KPII naposledy ve třech skupinách po 12 družstvech. Od sezóny 2013/2014 pak došlo ke snížení počtu družstev z 36 na 30 a KPII se od této sezóny hraje ve třech skupinách po 10 družstvech. Protože v posledních dvou sezónách se nepodařilo některé skupiny KPII naplnit, uvažuje STK JmŠS o tom, zda současný model ponechat nebo přistoupit k restrukturalizaci KPII redukcí celkového počtu družstev z 30 na 24 družstev. STK JmŠS chce o této otázce vyvolat diskuzi, a proto předkládá srovnání současného modelu s variantou 2 x 12 družstev jako podklad pro rozhodnutí Konference JmŠS. Ke zvážení jsou samozřejmě i další možné varianty uspořádání KPII (například 3 x 8 družstev).

3 komentáře u „Návrh restrukturalizace KPII – podklady pro Konferenci JmŠS

  1. Nejlepší bude, kdyby se systém vrátil do oblastních přeborů, jak to bylo dříve a vítěz by hrával 2. ligu dříve to byla divize. Systém KP I a KP II je dlouhodobě nesmyslný a neefektivní. Viz právě problém v KP II. Pokud některé družstva mají problém dojíždět větší vzdálenosti kvůli ceně benzínu a nafty tak ať to nehrají vůbec. Nemá cenu takovým klubům ustupovat. Stejně je to zájmová činnost ty šachy. Dnešní ceny jsou vysoké a mnoho klubů o šachy nemá zájem a je problém získat finance. Nelze se tomu divit. Zlá doba.

  2. Varianta 2 x 12 by jednoznačně posílila skomírající okresy. Komu by vadila větší dojezdová vzdálenosti, hrál by okres

  3. Proč není v návrhu zařazen model Pavla Šťastného?
    Po základní části se rozdělí tabulka na poloviny a nástavba o postup/sestup.

Komentáře nejsou povoleny.