Na M-ČR družstev starších žáků z Jihomoravanů nejlepší Jezdci Jundrov

Po dvouleté koronavirové přestávce se opět Chrudim stala místem tradičního Mistrovství ČR družstev starších žáků. Pořadatelé letos sympaticky ustoupili od doprovodných turnajů, a tak vše bylo lehké, přehledné a organizačně zvládnuté. Na startu stanulo 54 týmů z celé republiky, sál bohatě postačoval všem účastníkům.

Turnaj je open, proto zůstává zarážející skutečností, že akce se zúčastnily jen tři celky z jižní Moravy. Na pováženou je neúčast nejen Durasu i Kuřimi, ale i dalších mládežnických celků našeho kraje, které jako by neměly zájem o konfrontaci s republikovou špičkou. Ale výkonnostně silná základna se buduje právě na zkušeností s hraní s těmi nejlepšími!

Nejlepším jihomoravským týmem se stali Jezdci Jundrov, kteří vybojovali cenné 15. místo, když družstvo podrželi na první desce Tadeáš Hladký a na poslední šachovnici Jakub Kala. O svým působení vyprávějí Jundrovští na svém webu.

V poli vítězů – na 22. místě – skončila Lokomotiva Brno. Po krizi ve střední části turnaje se ještě vzchopila a závěrečnými dvěma vítězstvími se ještě dotáhla na slušné umístění. V družstvu nejvíce exceloval na předposlední desce Václav Sedlák.

Naopak Vyškovu po slibném začátku přinesly závěrečné tři prohry umístění naž hluboko v poli poražených. Dvěma dívkám Kristýně Dorazilové a Lucii Hlaváčikové prostě kluci nedokázali patřičně sekundovat, jak o tom píše i článek na vyškovském webu.

Podrobné výsledky najdete na stránkách chess-results, za přečtení stojí i závěrečná zpráva pořadatele.