Třetí sobota pro Urbance

25 vyznavačů královské hry zavítalo tuto sobotu do klubovny Lokomotivy Brno, aby zde odehrálo pravidelný devítikolový rapidturnaj „Třetí sobota“.

Mezi účastníky nechyběl devadesátiletý doyen Lokomotivy Brno František Vykydal, který se nedávno vrátil z nemocnice, ale přesto dokazuje, že i v pokročilém věku lze hrát šachy pro radost, a přitom stále dobře.

Cenu pro nejlepšího seniora však panu Vykydalovi „vyfoukl“ jeho oddílový kolega Antonín Marša (na snímku vpravo), který předváděl kvalitní hru a dokázal se se sedmi získanými body vyšvihnout až na druhé místo celkového pořadí.

Nechyběla ani zástupkyně něžného pohlaví Markéta Rampulová ani zástupci mládeže – nejpočetnější výpravu dovezl pan Skoumal ze Znojma, ale zde na snímku v partii s Michalem Věžníkem je zachycen mladý Ukrajinec Nikita Filindash.

A tak zde hráli pohromadě staří i mladí, šachisté nejrůznější výkonnosti i věku.

Celkovým vítězem se se 7,5 body stal neregistrovaný Ladislav Urbanec před Antonínem Maršou (Lokomotiva Brno) a Miroslavem Lisikem (Lokomotiva Brno). Podrobné výsledky najdete na stránkách chess-results.

Antonín Marša, Ladislav Urbanec, Miroslav Lisik
Příspěvek byl publikován v rubrice Turnaje a jeho autorem je Miroslav Hurta. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.