Slavnostní otevření šachového koutku a simultánka s Davidem Navarou

Eduard Lendl byl významný moravský šachista, který se zasloužil o rozvoj šachové pedagogiky na Moravě. Od roku 1950 jako knihovník Státní pedagogické knihovny v Brně systematicky budoval sbírku šachové literatury, která je základem současného rozsáhlého šachového fondu MZK. Ve spolupráci s Šachovým svazem ČR a panem Ivo Rýcem, Moravská zemská knihovna připravila v prvním patře své budovy na Kounicově ulici 65a v Brně Šachový koutek Eduarda Lendla, který disponuje vybranou šachovou literaturou (cca 300 svazků) a třemi herními místy s šachovými sadami k zapůjčení.

Všichni zájemci jsou srdečně zváni v úterý 26. dubna na 15. hodinu na slavnostní otevření a prohlídku. Součástí programu slavnostního otevření je simultánní partie s šachovým velmistrem Davidem Navarou, která se bude konat v konferenčním sále od 16:00. Partie bude také streamovaná do knihovní kavárny a komentovaná zkušeným komentátorem šachových partií.

Příspěvek byl publikován v rubrice Ostatní, Pozvánka a jeho autorem je Miroslav Hurta. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.