Zpráva o Uzavřeném krajském přeboru mládeže v rapid šachu

5.2.2022 se uskutečnil uzavřený krajský přebor mládeže v rapid šachu v krásných prostorách areálu Bowling Brno. Jednalo se o 3. turnaj ze seriálu KP mládeže v rapid šachu.

( jen pro připomenutí. 1. turnaj se uskutečnil v Brankovicích. 2. turnaj se uskutečnil ve Vyškově )

Pořadatelem turnaje byla Šachová škola HŘÍBATA, pobočný spolek Jezdců Brno.

Ředitelem turnaje: Jaroslav Bureš

Na organizaci šachového turnaje se podílel: Radek Skoumal, Miroslav Hurta, Jan Kotisa, Lenka Voráčová, Arnošt Zeman a Jaroslav Bureš.

V turnaji A bylo 17 dětí. Vítězem turnaje v kategorii hochů do 10 let se stal Velím Vojtěch, individuální člen. Na fotce je Vojtěch uprostřed. Na 2. místě skončil Daniel Zavřel ze šachového klubu Šachová škola HŘÍBATA. Na fotce je Daniel úplně vpravo. Na třetím místě skončil Vít Hlinka ze šachového klubu Lokomotiva Brno.

V kategorii dívek do 10 let zvítězila Zusmanovich Yvette ze šachového klubu Lokomotiva Brno. Yvette má na fotce červenou šálu. Na druhém místě skončila Adéla Karafiátová ze šachového klubu Šachová škola HŘÍBATA. Adélka vyhrála kategorii dívek do 8 let, a proto má na fotce jako jediná 2 diplomy. V kategorii hochů do 8 let zvítězil Monaghan Eloy Buffalo ze šachového klubu Hodonín. Na fotce má Eloy černou bundu. Na druhém místě skončil Jáchym Kalod. Jáchym jako jediný účastník turnaje není registrován v ŠSČR. Účast v turnaji mu byla umožněna jen na základě výjimky.

V turnaji B hrálo 25 dětí. V kategorii dívek do 14 let zvítězila Kristýna Dorazilová ze šachového klubu – Sportovní klub Vyškov. Kristýna na fotce drží kapesní atlas. V kategorii hochů do 14 let zvítězil Vojtěch Karafiát ze šachového klubu ŠK Duras BVK. Na druhém místě v kategorii hochů do 14 let skončil Filip Čtveráček ze šachového klubu GPOA Znojmo. Na třetím místě v kategorii hochů do 14 let skončil Andrej Souček ze šachového klubu ŠK Kuřim. Andrej má na fotce 2 diplomy, protože Andrej vyhrál v kategorii chlapců do 12 let. Na druhém místě v kategorii chlapců do 12 let skončil Hanuš Horák ze šachového klubu Lokomotiva Brno. Hanuš na fotce v levé ruce drží černý respirátor. V kategorii dívek do 12 let zvítězila Běta Kubátová ze šachového klubu ŠK Kuřim. Na druhém místě v kategorii dívek do 12 let skončila Ema Kubátová ze šachového klubu ŠK Kuřim. Na třetím místě v kategorii dívek do 12 let skončila Lucia Hlaváčiková ze šachového klubu Sportovní klub Vyškov. Lucia na fotce drží sochu boha Dia.

Podrobné výsledky najdete na https://chess-results.com/tnr609484.aspx?lan=5&art=1&rd=7

Fotogalerii najdete na sociální síti Facebook na profilu šachového klubu Šachová škola HŘÍBATA https://www.facebook.com/bures1993.cz

Autorem nádherných fotografií je Lenka Voráčová.

Speciální poděkování si zaslouží Vlastimil Chládek, který nám umožnil uspořádat šachové turnaje v krásných prostorách areálu Bowling Brno.

Děkujeme i všem ostatním, co pomáhají rozvíjet inteligenci u dětí.

Pořadí dlouhodobého KP mládeže v rapid šachu si můžete prohlédnout v excelovské tabulce. ( excelovská tabulka má 6 listů. )

Další turnaj seriálu proběhne v sobotu 2. dubna 2022.

Autorem článku je Jaroslav Bureš, v Brně dne 5.2.2022.