V Brně zahájil Olexův memoriál

To, co se zatím zdávalo jako zlý sen, se dnes stalo černou skutečností: není hroznější situace pro pořadatele turnaje, když přijede k hrací místnosti a zjistí, že klíče od ní … zapomněl doma. Nezbývá pak než znovu sednout do auta, otočit se pro kýžené klíče domů a vrátit se zpět (i za cenu nepřiměřené rychlosti) sice ještě pár minut před začátkem turnaje, ale i tak turnaj začne se zpožděním, neboť vyřízení prezence chvíli trvá. Po ústní budiž ještě i písemná velká omluva všem hráčům, kteří sice nezmrzali, protože čekali ve vytopené budově, ale postávání před zamčenými dveřmi jistě bylo nepříjemné. Snad tato nehoda bude poslední, kterou v letošním Olexově memoriálu zažijeme. I když kdoví: počet třinácti zúčastněných hráčů u pověrčivých osob jisté obavy vzbuzovat může.

O tom, že půjde o turnaj mezinárodní, rozhodla účast arménského Artura Hayrumyana (na fotce zcela vlevo) a stálého účastníka brněnských turnajů ve vážných partií Poláka Michala Nisztuka (sedí v nasazené modré roušce). Oba cizinci však k favoritům nepatří, za ty můžeme označit Daniela Gajdoše (VSK Universita Brno) a Stanislava Párala (Orel Ořechov). Ovšem k čemu jsou papírové předpoklady, když o vítězstvích Jiřího Neduchala (KVASACO Vacenovice) a Vladana Hrdličky (ŠK Střelice) rozhodla jednoduchá soupeřova hrubá chyba – ztráta dámy.

Na webu Lokomotivy Brno najdete všechny potřebné informace k turnaji všetně bulletinu, který letos zpracovává Jan Kalendovský.

Na Silvestra na lokálce proběhne tradiční Radilův memoriál. Při předpokládané účasti nad 20 hráčů pořadatelé upozorňují, že se zúčastnit budou moci jen hráči, kteří prokáží, že splňují předepsaná protikoronavirová omezení.