Stanislav Páral vítězem Olexova memoriálu

Radek Wünsch, Stanislav Páral a Daniel Gajdoš – to je vítězné trio medailistů Olexova memoriálu, který dnes zakončil krátce po osmé hodině večerní v hracích prostorách Lokomotivu Brno. Rozdíly mezi medailisty byly vždy půl bodu, takže ke slovu ani nemuselo přijít pomocné hodnocení. V turnaji, který směle můžeme označit jako turnaj rodinného typu, protože zde hrálo jen třináct účastníků, to nejdříve vypadalo na vítězství Daniela Gajdoše, jenž zahájil sérií čtyř výher. Teprve v pátém kole přišla remíza s Vladanem Hrdličkou

Stanislav Páral.se naopak rozjížděl zvolna. Po hrubé chybě utrpěl v prvním kole nezdar, když po ztrátě dámy musel kapitulovat před Jiřím Neduchalem. Jenže pak nastala slavná série šesti výher, kdy rozhodující byla výhra v šestém kole nad dosavadním lídrem Danielem Gajdošem a v sedmém výhra černými nad Vladanem Hrdličkou.

Stanislav Páral si tak zopakoval vítězství v tomto turnaji přesně po osmi letech.

Podrobné informace o turnaji najdete ne webovkách Lokomotivy Brno.

3 komentáře u „Stanislav Páral vítězem Olexova memoriálu

  1. Mrtvé….myslím ve smyslu pořádání šachových turnajů pro dospělé. Takové dovysvětlení, aby mě někdo nechytl za slovo 🙂

  2. Gratulace vítězi! Patrně si z nás zasloužil nejvíc vyhrát, i když jsem to přál srdíčkem Danovi skrze jeho zapálenost pro šachy. Jen kdyby mě ta prohra v posledním kole nestála bednu, byl bych teď štastnější!

    Jinak, velké poděkování patří panu Hurtovi, bez kterého by ten turnaj nebyl. Brno, půlmilonové město, a nebýt něho, je to tu šachově skoro mrtvé. Děkujeme.

    Vladan

    • Nebýt Vladana, tak jsem nezvítězil, bohužel to ale v posledním kole bylo jen a jen o vítězství v turnaji, remis by nepomohla žádnému z nás.

Komentáře nejsou povoleny.