Na třetí sobotě šachovalo 18 milovníků královské hry

Prosincová třetí sobota přilákala ke startu 18 zájemců, kteří se sešli v klubovně Lokomotivy Brno, aby zde – vzhledem k počtu do 20 osob bez koronavirových formalit – odehrálo pravidel devítikolový rapid.

Na obrázku vidíte nestárnoucího Františka Vykydala a který pravidelně vyhrává cenu pro nejlepšího seniora, u nástěnky v červeném hraje Anita Vaceková, nový talent Lokomotivy Brno, která porážela s přehledem i mnohé dospělé a získaných šest bodů stačilo na čtvrté místo a cenu pro nejlepší ženu, když o dva body předstihla druhou zástupkyni něžného pohlaví Markétu Rampulovou (na snímku dole).

Překvapivým vítězem turnaj se nakonec stal ukrajinský dorostenec Timofey Bokhnak, který svým soupeřům nepovolil ani jednu jedinou remízečku a zvítězil absolutním výkonem devíti bodů z devíti partií. Na druhém místě se umístil Tomáš Mrazík (Lokomotiva Brno) a na třetím Michal Šípek (Jezdci Jundrov), když oba shodně získali po sedmi bodech.

K pohodě účastníků přispěla i malá nabídka občerstvení, když s vařením párů obětavě pomohla slečna Anežka, která se ukázala jako zdárná nástupkyně legendární Dany Holzmannové.

Kompletní výsledky najdete na stránkách chess-results.

Další turnaj seriálu proběhne v sobotu 15. ledna 2022.

Příspěvek byl publikován v rubrice Turnaje a jeho autorem je Miroslav Hurta. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.