Zemřel Jaroslav Fuksík

V pondělí 19. dubna neočekávaně skonal pan Jaroslav Fuksík, neobyčejně agilní šachový organizátor a nadšenec, předseda (původně venkovského) oddílu, který dokázal vytáhnout až do extraligy, okresní, krajský a republikový šachový funkcionář, pořadatel mnoha a mnoha šachových turnajů a mistrovských soutěží – za všechny vzpomeňme mládežnická mistrovství Moravy a Slezska hraná v Lutíně, mezinárodní turnaj dospělých každoročně organizovaný na přelomu roku v Litomyšli a letní festival v Olomouci.

Poslední rozloučení se zemřelým se koná v úterý 27. dubna 2021 v 10.40 hodin v obřadní síni olomouckého krematoria. Vzhledem ke stávajícím omezením je přímo v obřadní síni bohužel možná účast pouze 15 lidí. Ostatní musejí zůstat na venkovním prostranství před smuteční síní, na které je průběh obřadu přenášen pomocí reproduktorů.

Věnujme zesnulému symbolickou minutu – respektive jak se na zasloužilého šachistu patří – symbolických šedesát čtyři vteřin ticha… Více viz web Šachového svazu Olomouckého kraje.

Příspěvek byl publikován v rubrice Ostatní a jeho autorem je Miroslav Hurta. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.