Velká cena mládeže v online rapid šachu

Sportovní klub Vyškov, z. s. pořádá pro děti seriál turnajů v online šachu. Hraje se na platformě www.lichess.org.

Velká cena je určena všem mladým šachistům ročník narození 2006 a mladším. Hrají se společné turnaje a výsledky budou vyhodnoceny v těchto kategoriích: U10 – ročník narození 2011 a mladší, U15 – 2006 a mladší.

Hodnocení: hráči získají body dle svého umístění dle kategorií v turnajích pro mládež (vítěz získá 50 bodů, další v pořadí získají vždy o bod méně). Další bonusové body mohou děti získat za účast ve stávajících turnajích, které pořádá SK Vyškov vždy ve středu a v neděli (za odehrání všech 7 kol 5 bodů plus uhrané body v těchto turnajích).

Termín konání Velké ceny: 17. 3. 2021 – 30. 4. 2021
Termíny turnajů pro mládež: vždy v pátek 19.3., 26.3., 2.4., 9.4., 16.4., 23.4. a 30.4.2021
Začátek turnajů pro mládež: 17:30 hod.
Hraje se na 7 kol švýcarským systémem v tempu 2×7 min. + 5 sek. na tah.

První tři hráči v každé kategorii získají na závěr drobné ceny.

Turnaje se hrají na herním serveru lichess.org. Všichni účastníci turnaje musí mít vytvořený účet (registrace je zdarma). Po zaregistrování do aplikace zašlete přihlášku na email: turnaje.vyskov@centrum.cz. V přihlášce uveďte jméno a příjmení, přezdívku na lichess.org, rok narození a klub.
Registrace a vstup do turnaje je zdarma. Po odeslání přihlášky Vám bude zasláno přihlašovací heslo do turnajů.
Sportovní klub Vyškov má na aplikaci lichess.org založený tým SK Vyškov. Před přihlášením do turnajů je třeba se přihlásit do tohoto týmu. Přihlášení do týmu musí schválit vedoucí týmu.
Po přihlášení se do klubu se budete moci přihlásit do samotného turnaje. Na stránce týmu je seznam turnajů pořádaných pro jeho hráče.

Pro členy týmu pořádáme ve středu a v neděli online turnaje v rapid šachu, které jsou určeny pro všechny hráče bez rozdílu věku. Účastí na těchto turnajích mohou děti získat další body do hodnocení Velké ceny, viz výše.
V případě jakýchkoliv nejasností můžete napsat na výše uvedený email nebo můžete zavolat na tel. 607617344.

Na Vaší účast se těší pořadatelé, startovné je zdarma 🙂

Propozice Velké ceny jsou ZDE. Průběžné výsledky včetně seznamu přihlášených jsou ZDE.