Tréninková střediska krajského centra mládeže budou jen v Brně

Pravidla pro fungování krajského tréninkového střediska mládeže v tomto roce byla na tomto webu zveřejněna 21. dubna. Píše se zde, že se plánuje činnost čtyř středisek a byla připojena výzva, že je možno do 10. května umožnit vznik i center dalších.

Bohužel se nejen nikdo neozval, že by chtěl někdo zaštítit vznik nového centra, ale dokonce navrhovaná střediska v Kuřimi a ve Vyškově po seznámení se svazovými podmínkami od fungování upustila. Budou děti trénovat i nadále, ale bez svazové dotace.O nových svazových podmínkách píše pan Strnad z Durasu docela trefně:

Doposud několik let vše docela dobře, jednoduše a s minimem byrokracie a také průhledně fungovalo. Co se to, proboha, na ŠSČR událo??? Narodil se tam nějaký nový úřední šiml? Uvědomují si Ti lidé, že téměř všichni kluboví pracovníci, kteří se věnují mládeži to dělají ve svém volném čase, zdarma, mají zaměstnání a rodinu? K čemu je ta tabulka dobrá? Pokud někdo nevěří že vše funguje fér – dá se zajít a zkontrolovat

Předepsané svazové podmínky se nakonec rozhodli splnit jen na Durasu a v Lokomotivě Brno. Podrobnosti najdete v přiložené tabulce. Oba kluby zajišťují trénink i pro děti z dalších oddílů – pokud má někdo o trénink zájem, může se na mou adresu ozvat do 20. května

Příspěvek byl publikován v rubrice Mládež a jeho autorem je Miroslav Hurta. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.