V prosincovém druhém úterý zvítězil Ondřej Lukáš

Vojta Karafiát (Duras), Ondřej Lukáš a Václav Sedlák – to jsou medailisté A turnaje prosincového druhého úterý, jehož se 10. prosince v hrací místnosti Lokomotivy Brno zúčastnilo v obou skupinách 32 děfí. O konečném vítězi áčka Ondřeji Lukášovi rozhodlo to, že neprohrál ani jednu partii a v pětikolovém švýcaru získal 4,5 bodu, když onu remízu na něm vyvzdoroval Jakub Sepši,,,.

Lukášovi pronásledovatelé utrpěli každý jednu prohru – druhý Vojta Karafiát s vítězem a třetí Vašek Sedlák s Vojtou Karafiátem… Nelze si nevšimnout, že do tohoto turnaje začíná pronikat nová generace dětí – na snímku dole vidíme s bílými Jirku Grausgrubera v souboji s Tobiášem Komárkem.

B turnaj je tradičně věnován začátečníkům a žákům, kteří nemají žádné ELO ani výkonnostní třídu (případně ELO mají, ale jen s hodnotou pod 1100 bodů). Zde na snímku je zachycena situace na první desce z druhého kola, kdy nakonec vůdce černých Vojta Mihok nad svým soupeřem Hanušem Horákem zvítězil a rozjel se až nezadržitelně k prvnímu místu.

Zde na snímku vidíte třetího Martina Výchopně, vítěze Vojtu Mihoka a stříbrného Hanuše Horáka.

Další turnaj seriálu proběhne v úterý 14. ledna, všechny děti jsou srdečně zvány.