Pozvánka na Pohár Jaroslava Lieskovana pro mládež do 15 let v Hlohovci

Rok s rokem se sešel a my Vás znovu zveme na další ročník Mezinárodního memoriálu československých legionářů a válečných veteránů v šachu 25. ledna 2020. Turnaj v sále Kulturního domu v Hlohovci u Břeclavi je určen pro mládež do 15 let, tzn. pro dívky a chlapce narozené v roce 2005 a mladší (opraveno z původně nesprávně uvedeného ročníku 2004). Hlohovec leží v Lednicko-valtickém areálu v sousedství lednických rybníků a Hraničního zámečku.

Turnaj je pojmenován po válečném veteránovi, účastníkovi vojenských misí, který zahynul při výkonu své služby v Afghanistánu Jaroslavu Lieskovanovi. Pro včas přihlášené děti je zajištěno občerstvení, svačina i teplý oběd, jsou připraveny i plnohodnotné ceny nejen pro vítěze, ale každý si odveze svou cenu a  dárek za účast. Většinou se tohoto turnaje účastní šachové kluby a kroužky okresu Břeclav, pro které je otevřeným okresním přeborem, ale pravidelným účastníkem je i mládež ze Šachového klubu Osuské.

Hlavním pořadatelem je Spolek vojenské historie Valtice z. s. spolu s Komunitním centrem pro válečné veterány v Brně. Dalšími spolupořadateli jsou Klub výsadkových veteránů generála Jaroslava Klemeše z Chrudimi, Spolek válečných veteránů 6. polní nemocnice.

Výsledky loňského Poháru Jaroslava Lieskovana najdete zde, můžete se podívat i na následující video.

V letošním roce jsme připravili turnaje čtyři. V lednu Pohár Jaroslava Lieskovana mládeže do 15 let v Hlohovci 25. ledna 2020. V březnu v KCVV v Brně se uskuteční další ročník Poháru Amose Pokorného pro dospělé. V dubnu Pohár republiky mezi družstvy mládeže Moravy, Slovenska a  Rakouska do 18 let. No a dne 20. června 2020 se uskuteční II. ročník Poháru generálů Srstky a Přikryla pro mládež do 18 let, tentokrát v Brumovicích. V roce 2019 se uskutečnil v Kobylí.

K účasti zve ředitel soutěže
Mgr. František Trávníček
Dědina č.p. 327
691 43 Hlohovec
služební tel. číslo 00420 774 369 616
soukromé tel. číslo 00420 774 325 343
https://www.facebook.com/legionarstibraskove/

Pomozte nám v hledání osudů (ne)Zapomenutých legionářských brášků našeho regionu.
Podpořte nás k vydání knih o našich rodácích v československém zahraničním vojsku za Velké války. Spolek vojenské historie Valtice – vydavatel edice (ne)Zapomenutí legionářští bráškové
číslo účtu FIO banka a. s. 2901385226/2010

Příspěvek byl publikován v rubrice Mládež, Pozvánka a jeho autorem je David Ciprys. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.