KP družstev mládeže: tabulku vede Lokomotiva Brno B

V sobotu 14. prosince se v Dělnickém domě uskutečnilo druhé trojkolo KP družstev mládeže. Pořadatelský štáb pod vedením Aleše Dumka měl jako vždy vše pečlivě připraveno a zcela podle propozic pouhých deset minut po příjezdu vlaku od Brna mohlo být vše spuštěno a zahájeno. Pohled do hracího sálu nabízí následující snímek.

Švýcarský systém, jímž se tato soutěž hraje, svedl proti sobě vítěze základních skupin. Mělo se tak odpovědět na otázku, kdo z hlavních favoritů bude hlavním aspirantem na vítězství v soutěži, a tedy i na postup do I. ligy. Ukázalo se, že nejlépe se tohoto úkolu zhostilo béčko Lokomotivy Brno. To totiž neponechalo nic náhodě a povolalo své bývalé extraligové hráče Šimona Voláka a Samuela Khadashe. S nimi v čele pak uštědřilo svým soupeřům ve všech třech kolech drtivou porážku 14 : 1. A v Lokomotivě panuje spokojenost i s výsledky jejich céčka i déčka.

Kuřim B prohrála v přímém souboji s Lokomotivou, ale je hlavním kandidátem na postup v případě lokomotivního zaváhání v závěru soutěže.

Další z horkých postupových kandidátů družstvo Jezdců Jundrov prohrálo ve čtvrtém kole s Kuřimí, a když pak pro zdravotní problémy přišlo o sourozence Hladké, neporadilo si ani s Durasem a z bojů o postup je prakticky vyřazeno.

Tři týmy hrály nekompletní (ve čtyřech), ale jejich soupeři sportovně poškozeni nebyli, neboť mohli být zařazeni do do doprovodného turnaje, kde si mohl zahrát každý, na něhož v sestavách týmů nezbylo místo. S hlavním turnajem tak v Zastávce vážným tempem šachovala téměř stovka dětí.

Detailní výsledky jsou na chess-results, kompletní fotogalerii najdete na Rajčeti. O soutěži také informuje web Vyškovských šachistůŠachy Zastávka. Závěrečné trojkolo se bude konat 25. 1. 2020 ve Vyškově.