KPIIB 2. kolo: na čele Znojmo a Kuřim

Po druhém kole jsou na čele skupiny již jen dva týmy s plným počtem bodů, a to GPOA Znojmo, jež zajíždělo na Duras, a Kuřim C. Na Durasu měli znojemští hosté výraznou výkonnostní převahu na prvních čtyřech šachovnicích, což přetavili do téměř stoprocentního zisku 3,5 bodu ze čtyř partií. Na posledních čtyřech deskách, kde sešli výkonnostně vyrovnaní soupeři, již dopadly souboje vyrovnaně 2 : 2. Kuřimské tornádo již značně ztratilo svou ničivou sílu z prvního kola, pořád ale šlo o silný uragán, jenž odvál TJ Znojmo B těsným poměrem 4,5 : 3,5. Více čtěte na kuřimském webu.

Lokomotiva Brno C po zásahu kuřimským tornádem již postavila lokomotivu i vagónky na pevné koleje. Hrála sice venku, ale jen asi 3 kilometry od své hrací místnosti – Univerzita má hrací místnost na Lesné, kam by se – pokud by nejezdila městská doprava – docela dobře dalo zajít i pěšky.

Ve vyrovnaném utkání, v němž hosté nebyli vůbec výkonnostně silnější, se kupodivu hrálo skoro na jednu branku. Domácí sice zaznamenali čestný úspěch, když na první desce Daniel Gajdoš porazil mladého talenta Míšu Kureše (viz obrázek nahoře), ale ale pak s výjimkou jedné jediné remízy nečekaně všechno prohráli. Lokomotivě dobře zabrala domácí mládež – všichni, co byli v Koutech na Mistrovství Moravy, své partie vyhráli. Inu hrát proti netrénovaným dospělým, byť mají daleko větší rating i zkušenosti, je jednoznačně snazší než proti svým trénovaným vrstevníkům. Ale i starší pánové – na dolním obrázku Karel Mazanec a Miroslav Kureš – dokázali své partie dovést k vítězství.

O dalších utkáních nám přes výzvu nikdo nepodal zprávu a klubové weby mlčí – tak alespoň laskavého čtenáře odkážeme na soutěžní zpravodaj. Podrobné informace pak najdete na webu soutěží ŠSČR a na stránkách chess-results.