O brankovického krále, 1. turnaj seriálu KP žactva v rapidšachu do 10, 12 a 14 let

Jako každý jiný rok i letos zahájí seriál KP žáků v rapidšachu tradičním velkým turnajem v Brankovicích. O jeho loňském průběhu se můžete dočíst zde. Právo účasti letos mají děti registrované i neregistrované narozené v roce 2004 a mladší. Propozice stanovily uzávěrku přihlášek na 27. listopad.

Tak jako vždy před zahájením turnaje proběhne slavnostní vyhlášení vítězů uplynulého ročníků seriálu KP.

Do toho letošního se budou započítávat výsledky dětí narozených 2006 a mladších, registrovaných u šachových oddílů Jihomoravského kraje. Trenéry a vedoucí oddílů prosíme, aby včas (tj. během listopadu) zkontrolovali registraci dětí a neregistrované u ŠSČR přihlásili a zaevidovali.

3 komentáře u „O brankovického krále, 1. turnaj seriálu KP žactva v rapidšachu do 10, 12 a 14 let

  1. Zdravím do Brankovic !
    Pokud se nám s turnajem o Brankovického krále netrefíte do naší postupové GP, tak přijedeme vždy. Poslední dva roky jste se bohužel trefili ,ale letos přijedeme. Nicméně bych poprosil zainteresované jestli by jste nezkusili v budoucnu tempo s přídavkem např. 2 x 15 + 5s. U nás v kraji už to funguje několik let a všichni si to chválí děti i rozhodčí.
    S pozdravem A.Macháček ŠK St.město

  2. Za děti musí vždy někdo zodpovídat. Záleží na rozhodnutí dospělé osoby, zda bude setrvávat na turnaji, či ne. U malých dětí bych si asi vůbec nedovolil od nich odejít, u čtrnáctiletých je předpoklad,že pořádném poučení se mohu vzdálit do bufetu na kafe nebo do restaurace na oběd. Ovšem nebýt s dítětem na turnaji vůbec bych v žádném případě nedoporučoval. Pořadatelé samozřejmě nebudou kontrolovat, zda je dospělý doprovod přítomen či ne, ale v případě nehody, zranění či poškození majetku může být zodpovídající dospělá osoba volána k zodpovědnosti podle obecně platných předpisů a její nepřítomnost může být významnou přitěžující okolností.

  3. V propozicích je napsáno, že každý hráč musí mít doprovod – osobu starší 18 let, která za něj zodpovídá po celou dobu turnaje. Znamená to, že doprovod hráče musí po celou dobu konání turnaje zůstat v hrací místnosti, anebo smí odejít a vrátit se na ukončení turnaje?

Komentáře nejsou povoleny.