Hollabrunner rapid

V neděli 13. října se uskutečnil v dolnorakouském Hollabrunnu první ročník přátelského turnaje v rapidu. V turnaji hraném tempem 2x15min na sedm kol se utkalo 27 hráčů, včetně jedné zástupkyně něžného pohlaví. V utkání se střetla skutečně pestrá směsice hráčů od IM Haralda Grötze, který v prvním kole málem prohrál s juniorem ze znojemského „pajdáku“ Filipem Rejzkem, přes šachisty z Třebíče a Brna až po začátečníky a děti.

ELOvé rozpětí turnaje bylo značné -1300 ELO bodů! Hollabrunský šachový spolek patří mezi nově založené a jeho hráčská základna se skládá z převážně začátečníků a dětí. To však místním nic neubírá na šachovém nadšení a elánu! Turnaj probíhal v městské sportovní hale a sympatický předseda klubu pan Janez Erat zajistil pro účastníky občerstvení a dobré hrací podmínky.

Celý turnaj probíhal ve velmi přátelské atmosféře a pohodovým tempem s malou přestávkou na občerstvení. Na nemožné tahy se až tak moc nehledělo, vždyť šlo o to zpříjemnit si nedělní dopoledne královskou hrou a hlavně navázat znovu kontakty s rakouskými šachisty.

Vítězem turnaje se stal IM Harald Grötz, stříbro získal Tomáš Pospíšil (LOKO Brno) a bronz vybojovala Michaela Svobodová (Jezdci Jundrov). Nejlepším mládežníkem se stal Jakub Molík (GPOA Znojmo), druhý skončil Vojta Karafiát z Durasu Brno a třetí domácí talent András Erat.

Příspěvek byl publikován v rubrice Turnaje a jeho autorem je Radek Skoumal. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.