Druhé úterý pro Vavřínkovu, Lukáše a Hladkého

Šestatřicet mladých adeptů královské hry zavítalo 8. října do hrací místnosti Lokomotivy Brno na další díl nekonečného seriálu žákovských turnajů „Druhé úterý“. Turnaj existuje od roku 1998, a tak není divu, že ti, co jím kdysi prošli jako přímí účastníci, se dnes turnaje účastní jako trenérský doprovod, jenž bedlivě sleduje výkony svých svěřenců – jako třeba zde na snímku Honza Dvořáček z pořádající Lokomotivy Brno.

V turnaji A spolehlivě zvítězila Anna Vavřínková z domácí Lokomotivy Brno, jež jedinou remízu zaznamenala se svým oddílovým kolegou Ondřejem Lukášem. Ten v turnaji docílil o remízu více a se čtyřmi body skončil na druhém místě.Na třetí příčku dosáhl talentovaný, teprve sedmiletý Mikuláš Hladký z Jezdců Jundrov, který se poprvé zapsal do historické tabulky medailistů a jenž tak přesvědčivě dokázal, že v tomto švýcaru má i žák teprve školce odrostlý mezi daleko staršími kamarády šanci na medailové umístění. Viz následující foto medailistů.

A fotograf ještě zachytil souboj vítězky na první šachovnici s Vojtou Karafiátem ve třetím kole.

Turnaj B sestával jak ze začátečníků zkušenějších, tak z dětí, které první krůčky za šachovnicí udělaly teprve letos. Na hře to samozřejmě bylo znát, a tak do popředí se nakonec dostali ti zkušenější – na prvních deskách je zachytil následující snímek.

V turnaji zvítězil absolutním výkonem pět bodů z pěti partií Václav Buchta z Biskupského gymnázia, druhé místo patří Dominiku Nečasovi z líhně pana Gorčáka na ZŠ Gajdošova a třetí místo osadil Šimon Řehák ze Zastávky. Viz foto medailistů.