Databáze partií ze soutěží družstev ŠSČR

Začátkem sezóny družstev vám nabízíme ke stažení databázi, po které mnozí již dlouho volali, a sice sjednocenou databázi partií ze soutěží družstev ŠSČR. Partie se sice dosud daly stahovat, ale komplikovaně z jednotlivých souborů u daných soutěží. Nyní je možné jednoduše stáhnout vše najednou počínaje rokem 2003, kdy se partie z družstev poprvé začaly objevovat na svazovém webu, až do sezóny 2018/2019 (celkem téměř 140 tisíc partií). Do světových databází (Chessbase, TWIC atd.) se dostávaly převážně jen partie z nejvyšších soutěží družstev (extraliga a 1. liga), nová databáze ŠSČR nabízí i partie z nižších soutěží, jak dospělých, tak mládeže.

Databáze bude pravidelně aktualizována vždy po skončení aktuální soutěže družstev. Pokud v databázi naleznete nějaké chyby, nepřesnosti nebo chybějící soutěže, budeme rádi, když nám pošlete zprávu na email sekretariat@chess.cz. Stejně tak můžete zaslat i nějaké vaše vydařené či zajímavé partie s komentářem, my je rádi zveřejníme v příští verzi databáze.

Zároveň apelujeme na zadavatele partií jednotlivých soutěží, případně vedoucí soutěží, aby partie ukládali v tradičním „chessbasovském“ formátu. Tzn. hlavně bez diakritiky, velká písmena pouze na začátku slova, nemíchat jméno a příjmení, vyvarovat se zkratek apod. Pročištění databáze a opravování překlepů a chyb bylo doslova sysifovskou prací a je jisté, že ne všechny chyby se nám podařilo opravit.

Databázi si můžete stáhnout buďto v tradičním PGN (velikost 31 MB) anebo v CBH (velikost 17 MB).

Databáze ve formátu PGN
Databáze ve formátu CBH

Článek převzat z webu ŠSČR

Příspěvek byl publikován v rubrice Ostatní a jeho autorem je Miroslav Hurta. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

1 komentář u „Databáze partií ze soutěží družstev ŠSČR

Komentáře nejsou povoleny.