Vítězem Sapíkova blicáku Zdeněk Molík ml.

V sobotu 2.3.2019 se uskutečnil první ročník okresního přeboru v bleskovém šachu jednotlivců – „Sapíkův blicák aneb poslední leč“. Patnáctikolový turnaj byl hrán tempem 2×5 minut a zúčastnilo se ho celkem 32 hráčů včetně tří šachistů z Rakouska. 

Vítězem turnaje se stal Zdeněk Molík ml. (GPOA Znojmo) se 14,5 body když remizoval se svým klubovým kolegou Jakubem Markem. Stříbro získal Zdeněk Kavan (TJ Znojmo) s 11,5 body a lepším pomocným hodnocením. Na třetím místě se umístil sympatický právník z Třebíče Luboš Svíženský. Pomyslnou bramboru získal nadějný junior Jakub Marek (GPOA Znojmo) s jedenácti body.

Hrací sál

Souběžně s hlavním turnajem probíhal také rapid dětí do 15 let, kterého se zúčastnilo 11 dětí. Turnaj opanoval Pavel Jordán (GPOA Znojmo). Stříbro získal Radim Ivanovič z Hodonic a bronz překvapivě naděje dobšických šachistů Ondřej Nahodil. Slabší účast v žákovském turnaji byla dána tím, že hodně mládežníků se nezaleklo výzvy a postavili se v hlavním turnaji starším a mnohem zkušenějším hráčům. Nejlépe z dětí si vedli Tomáš Frk a Jakub Molík (oba GPOA Znojmo). Turnaj proběhl hladce i přes peripetie , které byly způsobeny předčasným odchodem dvou hráčů z turnaje.

Nejlepší hráči turnaje

Poděkování patří pořadatelům a majiteli pohostinství panu Sapíkovi, který poskytl prostory a zajistil občerstvení pro všechny účastníky.

Turnajový servisturnaj žáků. Fotogalerie pana Šimíka.

Příspěvek byl publikován v rubrice Turnaje a jeho autorem je Radek Skoumal. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.