Vyškovské mistrovství opět úspěšné

Velkým pořadatelským úspěchem skončilo v sobotu ve Vyškově dvoudenní Mistrovství ČR juniorů a dorostenců v rapidšachu, které neměla ani jedinou chybičku. Pořadatelům vše fungovalo a k hladkému průběhu přispělo i bezproblémové chování a vystupování hráčů a doprovodu. To je pak radost takovou akci pořádat.
Webové stránky vyškovských šachistů nabízejí spoustu informací o mistrovství, především bych vyzdvihl skvělou fotogalerii – pořízené snímky jsou na vysoké profesionální úrovni.

Mistrovství se zúčastnilo rekordních 107 hráčů. O to víc zaráží nepochopitelné jednání Výkonného výboru ŠSČR, který pouhé čtyři dny před akcí rozhodl o zrušení jejího financování v roce 2019, čímž de facto další budoucnost této akci zrušil. O důvodech se lze dohadovat, v tiskové zprávě k tomuto rozhodnutí jakékoli odůvodnění či vysvětlení chybí. Kdo s tímto rozhodnutím republikových činovníků nesouhlasí, může svůj protest zaslat mailem na adresu sekretariat@chess.cz a v kopii na viktor.novotny@chess.cz. Snad Výkonný výbor své rozhodnutí ještě přehodnotí.

Akce se k získání zkušeností rozhodlo využít i přes dvacet mladých šachistů našeho kraje. Na medaile sice z nich nikdo nedosáhl, ale je dobře, že mají odvahu a chuť srovnat své síly s republikovou konkurencí. Jedině tudy vede cesta k výkonnostnímu růstu.

V příloze najdete malou fotoreportáž z akce včetně výsledkové listiny – hráči našeho kraje jsou vyznačeni červeně.

Soubor ke stažení: [pdf]

Příspěvek byl publikován v rubrice Mládež, Turnaje a jeho autorem je Miroslav Hurta. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.