Lokomotiva Brno má novou hrací místnost

Lokomotiva Brno, Moravská Slavia Brno a ŠK 64 Brno mají odedneška novou hrací místnost. Nachází se v areálu Imosu na ulici Jana Babáka 2733 v Králově Poli (jezdí sem tramvaj číslo 12 (zastávka „Tererova“). Pronajímatel nestihl v dohodnutém termínu položit v klubovnách nové koberce, a tak šachisté museli nábytek nejprve přesunout do suterénu a do své klubovny mohli stoly, židle, skříně a nástěnky přestěhovat až v neděli 12. září. Je velmi radostné konstatovat, že v Lokomotiva Brno a i Moravské Slavii se našlo dostatek silných mužů, kteří byli schopni přiložit při stěhování ruce k dílu, takže stěhování nezůstalo jen na bedrech dvou předsedů klubů. To je pak celkem i radost takovému klubu s tak aktivními členy předsedat. V klubovně nás sice po příchodu přivítal zápach lepidla z nově položených koberců, ale to se podařilo celkem brzy vyvětrat.

Do klubovny se podle plánku dostanete celkem lehce: projdete závorou, jdete stále rovně, a pak – když už to rovně nejde, odbočite doprava a jdete opět stále rovně až k budově I, kde po deseti schodech vyjdete do prvního patra, kde se klubovna nachází.

Zbývá ještě několik maličkostí jako přibít věšáky a nástěnky, ale to hlavní je již hotovo, a tak klubovna může projít první zkouškou, kdy zde 14. září proběhne turnaj „Druhé úterý“. Předpokládáme, že se v každém turnaji A i B sejde maximálně 20 osob, takže nebude nutno předkládat jakákoli protikoronavirová potvrzení. Kdyby však v jednom turnaji počet osob číslo 20 přesáhl, budeme potvrzení vyžadovat (= osoby nad 6 let věku doloží doklad o dokončeném očkování nebo o prodělání nemoci do 180 dní nebo o negativním výsledku testu, přičemž platnost PCR testu je 7 dní a platnost antigenního test je 72 hodin), a pokud někdo takové potvrzení nebude schopen předložit, bude se moci na místě otestovat antigenním testem obdobným tomu, který se používá ve školách. Cena tohoto cestu činí 50,- Kč.

Zásluhou Pavla Lapúníka můžeme čtenářům předvést už první fotografie nové kluibovny, jež sestává ze dvou sousedících místností.

Příspěvek byl publikován v rubrice Ostatní a jeho autorem je Miroslav Hurta. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.