Třetí sobota pro Urbance

Třicítka hráčů zamířila v sobotu 19. prosince do Moravské zemské knihovny, aby zde odehrála další z pravidelných turnajů seriálu „Třetí sobota“

Hrací sál poskytuje příznivé podmínky ke hře, a tak není divu, že turnaj má již svůj ustálený okruh příznivců.

A ani kolize s mamutím republikovým mistrovstvím v bleskové hře turnaji neublížila.

Dovolte nyní představit některé účastníky turnaje – zde vpravo vidíme pana Věžníka.

Milan Hladký s černými svádí souboj s Václavem Buchtou.

Tady vpravo pan Daniel ze Střelic.

Souboj Davida s Goliášem připomínaly mnohé partie Stanislava Krasovského s mnohými dospělými…

… nebo další mládežníka znojemského Marka Peroutky,

zatímco jeho vedoucí Radek Skoumal hraje hned vedle.

Na turnaj se přihlásili i naprostí amatéři, z nichž někteří skončili nečekaně vysoko.

Tomáš Seryj z Lokomotivy Brno (vlevo s černými) začal hrát závodně šachy teprve letos na podzim, a již dosáhl v tomto turnaji skvělý bodový zisk čtyř bodů.

Fenomenální výkon zaznamenala Markéta Rampulová, Ta sice v prvním kole s Michalem Šípkem prohrála, ale nakonec uhrál v turnaji stejně jako Michal Šípek vynikajících šest bodů – a byla z toho cena pro nejlepší ženu.

Další nový člen Lokomotivy Brno Daniel Timko získal pět bodů

stejně jako Radomil Matzner ze Sokola Rudice.

Tomáš Pospíšil s bílými Ladislava Urbance neporazil. Ten sice v druhém kole utrpěl neočekávanou prohru s nasazenou desítkou Pavlem Zouharem, ale pak se ze zadních pozic počal trpělivě propracovávat dopředu, až z toho nakonec se 7,5 body se stal vítězem turnaje. Druhé místo vybojovala mladá naděje Lokomotivy Václav Buchta a na třetí místo se nečekaně dostal neregistrovaný Michal Novák.

Nejlepší ženou byla vyhlášena Markéta Rampulová, čtvrté a páté místo celkového pořadí patřilo zástupcům Jundrova Františku Blatovi a Michalu Šípkovi.

Závěrem představujeme Františka Blatu jako oceněného nejlepšího hráče s ELO do 1800 a Václava Buchtu jako nejlepšího hráče s ELO do 1600.

Podrobné výsledky najdete na stránkách chess-results .

Příspěvek byl publikován v rubrice Turnaje a jeho autorem je Miroslav Hurta. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.