Kolo hostů

Poslední kolo tohoto roku opanovali ve všech zápasech hosté, na čele tabulky tak zůstává přes Nový rok Sokol Rudice a v individuálních výsledcích „jede ve žlutém trikotu“ s pěti body, duše klubu, Drahoš Nejezchleb !

ŠK Jevíčko – TJ Sloup 1 : 3 (= 4)
Po remíze Jana Zemánka s Leošem Ševčíkem a Vladimíra Hrušky s Markem Skočíkem vyhrál Petr Mikulášek s Janem Staňkem a Petr Kozelek s Jiřím Vašíčkem a byl stav 2:2. Sloupští rozhodli utkání dvěma výhrami na páté a osmé šachovnici a vítězství zpečetili remízami na čtvrté a první šachovnici.
ŠK Kunštát – ŠK GARDE Lipovec B 1 : 3 (= 4)
Dle komentáře Petra Votřela Lipovec vyhrál zaslouženě: „Výhry Lipovce byly poměrně jednoznačné a z hlediska spotřeby času na partii i rychlé. Nejdelší partii sehráli na 7. šachovnici Josef Záboj a František Ševčík kde aktivní hrou v koncovce vyhrál domácí hráč. Pro domácí jsou však cenné i 4 uhrané remízy, i když na bodový zisk družstva nestačili.“ a Luboš Ševčík dodává: „Vůbec se mně do Hluboké nechtělo, ale nakonec jsme narazili na skvělou hospůdku a hlavně na lidi, kterým zdaleka nejde o výsledek, jako o radost ze hry:-). Móc jsme si to tam užili, i s tím těžkým příjezdem (hory) a zaparkováním… Vrátil jsem se o 25 let zpět, kdy výsledek byl až na druhém místě a kdy nejhlavnější bylo setkání:-)“
Slavia Boskovice – ŠK Letovice B 0 : 5 (= 2)
Letovičtí nešetřili ani Boskovické šachisty a nadělili sedmičku i jim. Zvláště hodnotná je výhra Martina Handla, mmj. který zraje jako víno – čím je starší – tím hraje lépe, černými figurami nad silným Milanem Boháčkem. Bohužel Boskovičtí se již podruhé za sebou nesešli v kompletní sestavě.
ASK Blansko – Sokol Rudice 1 : 3 (= 4)
Obrovské drama se odehrálo v Blansku. Tradičně se nám proti Blansku na jejich „palubovce“ nedaří a čekal jsem, že to bude těžké utkání – a bylo. Po třítahové remíze Aleše Nečase s Lukášem Sloukou a prohře Daneše Polácha s Martinem Mocem jsme prohrávali 0,5:1,5. Jan Matuška sice získal dámu Jindřicha Skuly za střelce a věž, ale vzhledem ke vzdálenému postouplému pěšci, byl nakonec za remízu rád. Po boji také dali za remis Richard Toulec s Miroslavem Bušem a srovnání tak přinesl učebnicově vyhranou věžovkou Drahoš Nejezchleb s Petrem Dufkem. Stav 2,5:2,5 nevydržel dlouho, protože jsem zužitkoval tlak na královském křídle s Janem Havlem. Šance na výhru neproměnil v koncovce pěšců proti jezdci a pěšcům Jan Saida s Radomilem Matznerem a partie skončila remízou. Stav byl 3:4 pro Rudici a Michal Rada učebnicově zvládl koncovku jezdce proti střelci s pěšci na obou stranách proti Romanovi Mocovi.

Přeji všem příjemné prožití Vánoc a v novém roce 2023 hodně zdraví,
štěstí a samé dobré tahy nejen za šachovnicí 🙂

6 komentářů u „Kolo hostů

  1. Ano, pane kolego Boháčku, dráždí mě to. Co svět světem stojí, existují (dle mého názoru) jisté společenské konvence, úzusy, premisy, dogmata… prostě věci, o kterých netřeba pochybovat. Něco ve smyslu, že nikoho nenapadne zpochybňovat platnost tvrzení, že země je kulatá a že plocha čtverce nad přeponou je rovna součtu ploch nad oběma odvěsnami. Při vstupu do místnosti se prostě zdraví, zraněné a nemocné léčíme, muž na prvním rande zaplatí ženě útratu… pod dopis, pod vlastní názor se jednoduše podepíšeme. A  „slušní lidé slušné lidi nekontrolují, jestli se chovají jako slušní lidé (prostě se jim věří) takhle náš svět nefunguje“ = citát ze skvělého seriálu Jistě, pane ministře/pane premiére. viz. díl Střet zájmů, vysvětlení bankéře Desmonda: „.. taková ověření se v City nedělají“… Kdo neviděl, měl by shlédnout, ti co „dělají politiku“ – zcela povinně. Stejně bych to neprověřoval zde. Že internet mnohé z výše „řečeného“ zrelativizoval, je ovšem věc jiná…

  2. Pokud je příspěvek slušný, pak nechápu tlak na to, aby se dotyčný podepsal svým jménem. Pisatel může mít své dobré důvody, proč se pod příspěvek nepodepsat a dobré důvody, proč příspěvek napsat.
    Proti neslušným příspěvkům anonymů se dá bojovat jinak.
    Nechme to tak, jak je.
    Pokud někomu vadí slušný příspěvek Zmateného sledujícího, který svým nickem vystihnul svoje momentální rozpoložení a nepochopení zvláštní formy psaní výsledku, pak je to jeho problém.

  3. Myslel jsem si, že doba diskutujících jako byli např. Blabla, Hráč, Přítel postupů, Přítel voleb, Užgžt…(namátkou vybráno ze starého webu) je už pryč. Nyní vidím, že sem píše jakýsi Zmatený sledující. Pane webmastere, do toho okýnka „Jméno“ si tedy může každý napsat co se mu zlíbí a stejně to bude uveřejněno? Na starém webu jsem proti téhle praxi mnohokrát brojil, zejména argumentem že, naše komunita je malá, navzájem se známe a že je vrcholně neslušné se ve slušné společnosti pod svoje názory nepodepisovat…

    • Dobré odpoledne,

      obdobné připomínky řeším stále, takže jen krátce. Podmiňovat komentáře pravým jménem je nesmyslné, protože nemám žádnou možnost reálně ověřovat totožnost. Netuším, zda je Pavel Šťastný Vaše pravé jméno nebo jen přezdívka, případně zda nepíšete z účtu známého či příbuzného. Realita je taková, že vypovídací hodnota podpisu „Pavel Šťastný“ (či jakéhokoli jiného) je stejná, jako například podpisu „XYZ“. Nejste sám, koho to dráždí a nechce se s tím smířit, ale prostě to tak je.

      Otázku slušnosti není možné objektivně hodnotit, jde pouze o osobní dojem každého z nás. Já například s přezdívkami nemám problém a v žádném případě mě neuráží. Zásadní je pouze obsah a forma příspěvku. Navíc, zkušenost z jiných webů jasně ukazuje, že uvedení pravého jména uživatele stejně neodradí od psaní nesmyslů či vulgarit.

      V každém případě, já jsem pouze správce webu, pokud mi VV nařídí diskusi nějakým způsobem uzavřít, případně mazat „nesmyslná“ jména, přizpůsobím se. V únoru proběhne konference, jistě to může být jedno z témat k diskusi. Jen bych předem poprosil o metodiku, jak „špatné“ přezdívky určím, resp. jak ověřím totožnost registrovaného a také co dělat v případě shody jmen.

  4. Jak mohly Letovice nadělit sedmičku, když podle vašeho zápisu bylo 0 výher domácích, 5 výher hostů a dvě remízy. Tj 6 bodů pro hosty, jeden pro domácí a asi se tedy hrálo na 7 šachovnicích?

Komentáře nejsou povoleny.