KP2A – Rudice v čele!

TJ Sloup – ŠK Letovice B 1 : 3

Souboj favoritů na postup do KP1 nakonec rozhodly dvě poslední šachovnice.

ŠK Kunštát – Slavia Boskovice  3 : 3

Průběh zápasu popsal pan Libiš: „Vedli jsme 3:1 po dvou našich výhrách a remízách. Navíc remízy vznikly po nevyužitých lepších pozic zejména na 3.šachovnici. Petr Holík je mírumilovný např. v okresním turnaji letos v Lipovci remizoval 6x z 9 partií.

Na 1. a 2.šachovnici nás postupně nikoli potupně přehráli boskovičtí favorité. Pak došlo k nemilému kolapsu na 4.šachovnici“

ŠK Sokol Tišnov – Sokol Rudice 1 : 5

Ikdyž výsledek vypadá jednoznačně, nerodil se vůbec lehce. Po rychlé výhře Daneše Polácha, se bojoval urputně a až popoleni přišla další výhra Richarda Toulce a prohra Jana Matušky. Stav byl 2-1 pro Rudici a dvě následně ukončené partie: remis Radka Matznera a moje výhra přinesly trochu uklidnění v podobě vedení 3,5 – 1,5 a ve zbývajících partiích, které vypadaly z pohledu Rudických skvěle, se podařilo dokonce dvakrát vyhrát – Michal Rada pěkně přehrál Vojtěcha Pučálku a Drahoš Nejezchleb ukázkově vyhrál pěšcovou koncovku s Josefem Šilhou.     

ŠK Jevíčko – ASK Blansko  3 : 3

Blanenští nepotvrdili roli favorita – na všech šachovnicích měli elově silnější hráče a od prohry je zachránilo jen to, že se Jevíčku bohužel nepodařilo obsadit osmou šachovnici. Takže konečná remis 4:4 může asi více mrzet domácí.

7 komentářů u „KP2A – Rudice v čele!

    • Můžu se zeptat v čem je přesnější? Vždyť utkání skončilo 6-2 a ne 5-1… Asi bych toleroval 6-2 (5-1) než pouhé 5-1. Co když byla vzájemná kontumace na 8.desce? Pak by i 5-1 mohlo znamenat konečný výsledek 5.5 – 1.5.

  1. Nešlo by prosím zápasové výsledky psát v tradičnám formátu např. Sloup – Letovice 3-5 a ne 1-3 (pouze počet výher)?

    Děkuji převelice

    • Pokud zápas skončí 4:4, tak z klasického zápisu není poznat, zda bylo 8 remíz, nebo 6,4,2 remízy. Pokud napíši 3:3, je jasné, že remízy byly pouze 2. PS: Za posledních 10 let co řídím soutěž družstev (cca 660 zápasů) si nepamatuji, že by byla kontumace obou družstev na osmé šachovnici.

    • Jenže mě spíš zajímá celkový výsledek než počet výher. Pak si to složitě dopočítávat. 4-4 (2-2) bych bral 🙂 Ale jen 2-2 mi přijde skutečně málo. A přiznám se, že jsem to snad nikde neviděl, možná v zápasech o mistra světa, že to skončilo 3:1. Pokud to ovšem nevadí ostatním, tak já se s tím naučím žít 😉
      Možná by stačilo i 5-3 (6 = počet remíz) nebo i 5-3 (3 – počet výher domácích), zbytek vyplyne.

    • Nové věci a změny jsou život a naučit se s nimi žít, je výzva! Děkuji a přeji hezký den 🙂

Komentáře nejsou povoleny.