KPI – v čele čtveřice týmů

Druhé kolo jihomoravského KP I. přineslo další bodový zisk čtyřem družstvům¸ která naplno bodovala už v prvním kole – příště má TJ Znojmo slušnou šanci udržet vedení i po zápase v Hustopečích stejně jako Adamov po mači s Hodonínem. Kuřim s Jundrovem si to rozdají mezi sebou v utkání pravdy.

Vedoucí TJ Znojmo bylo v souboji s nováčkem z Veselí velkým favoritem, na všech šachovnicích mělo výraznou ratingovou převahu 100 – 250 bodů. Úspěch se však dostavil jen na prvních 3 deskách, které domácí vyhráli 3 : 0. Vzadu to překvapivě vyznělo spíše pro hosty a tak celkově TJ Znojmo – ŠK Veselí nad Moravou B 4,5 : 3,5.

Druhý Adamov vyrazil do Brna na Duras v základní sestavě. Když na první desce udržel na uzdě Karel Kredl domácího IM Neklana Vyskočila a vzadu zkušenější hosté přehráli domácí 0,5 : 3,5, urodilo se výrazné vítězství hostí bez jediné prohrané partie: ŠK Duras Královo Pole B – Spartak Adamov 2,5 : 5,5.

Mnohem těžší to měli třetí Kuřimáci v Hodoníně. V mimořádně bojovném zápase dokázali na tři prohry odpovědět čtyřmi vítězstvími a dotáhnout tak zápas k nejtěsnějšímu vítězství: ŠK Hodonín – ŠK Kuřim 3,5 : 4,5.

Podobně se zapotil i čtvrtý Jundrov. Utkání pozorně sledoval Antonín Továrek hrající souběžné ligové utkání se Starým Městem: „Domácí byli pořád o fous vepředu, hosté houževnatě dotahovali. Je to drama až do konce, za stavu 4:3 rozhoduje partie na osmé desce v oboustranně nebezpečné pozici a není vůbec zřejmé, jak to dopadne. To uvidíte, až Vám pošle Michal Šípek výsledek :-)“


Foto Antonín Továrek

Dopadlo to dobře pro domácí. Černý král mat nedostal a tak celkově Jezdci Jundrov B – MKS Vyškov 4,5 : 3,5.

Universita si dnes vyšlápla na Hustopeče, které se musely obejít bez svého lídra FM Lukáše Kuchynky a tak měly na většině šachovnic výrazný ratingový deficit. Podařilo se jim vyhrát jednu partii, ale celkově Universita Brno – ŠK Hustopeče 6 : 2.

Papírově nejsilnější tým soutěže Podlužan Prušánky přivítal nováčka z Boskovic jen se třemi hráči základní sestavy. Ovšem i Boskovice byly oslabeny o svou největší hvezdu Milba registrovanou pro tuto sezónu … v Prušánkách. Přes dvě výhry hostí na šachovnicích celkově přesvědčivě vyhrál favorit: Podlužan Prušánky B – Slavia Boskovice 5,5 : 2,5.

Příští, už předposlední letošní kolo se hraje opět za dva týdny.

3. kolo – 25. 11. 2018
ŠK Kuřim – Jezdci Jundrov B
Spartak Adamov – ŠK Hodonín
Slavia Boskovice – ŠK Duras BVK Královo Pole B
ŠK Veselí nad Moravou B – SK Podlužan Prušánky B
ŠK Agrotec Hustopeče – TJ Znojmo
MKS Vyškov – VSK Universita BrnoZpravodaj najdete v příloze, na stránku soutěže se můžete podívat  zde
Soubor ke stažení: [pdf]