Konference ŠSČR proběhla spořádaně a v poklidu

V sobotu 5.3. jsme vyrazili na republikovou konferenci do města perníku – Pardubic. Právě sem bylo totiž přeloženo místo jednání svazové konference – tradíční místo konferenčních setkávání hotel Slunce v Havlíčkově Brodě totiž nepřežil úbytek hostů během koronavirových omezení a zkrachoval. Poklesem členské základny za poslední dva roky klesl Jihomoravskému šachovému svazu počet aktivních členů pod 1500, a tak náš kraj reprezentovali místo tradičních pěti jen čtyři delegáti: Vladimíra Štastná, Radim Matějič a Miroslavové Hurta a Slavík. Hlavní řidič Radim nabíral cestou z Vyškova postupně, Miroslavy v Brně a Vladimíru v Rudě. Po nějaké hodině svěží jízdy jsme zaparkovali u řeky Labe. Po chvilce na čerstvém vzduchu strávené zápasem s inteligentním parkovacím automatem jsme se mohli vydat do místa konání konference – hotel Labe.

Konferenci hostil salonek ve 13. patře. Po registraci delegátů jsme se šli usadit.
Měli jsme to štěstí že bylo místo u šéftrenéra talentů IM Petra Piska.

To už Martin Petr se chopil mikrofonu a uvítal nás na konferenci. Kde jsme byli inline. Za pracovní předsednictvo zde byl dále Rostislav Svoboda, Michal Konopka, Viktor Novotný a Evžen Pospíšil.


V diskusních pauzách se z 13. patra dalo podívat do dáli. Byl vidět zámeček a Kunětická hora.

Průběh konference patřil k těm klidnějším. Doplňující volby do Výkonného výboru a Revizní komise ŠSČR, kdy na jedno uvolněné místo připadal právě jeden kandidát, ani větší vzruch přinést nemohly a závažnější připomínky nebyly ani ke zprávě o činnosti, ani ke zprávě revizní komise. Trochu vzruchu padlo až při schvalování rozpočtu na tento rok, kdy delegáti přihodili krajům o 300.000 Kč na činnost víc, než plánoval svazový hospodář, a v ekonomické směrnici při dopravě jedné nebo dvou osob automobilem zvýšili o padesátník náhradu za ujetý kilometr na výsledných 4,50 Kč.

Neúspěch sklidili návrhy usnesení, které nebyly zaslány předem, a delegáti se tak na ně nemohli s předstihem připravit. A je to tak asi dobře – už mnohdy se stalo, že legislativní paskvily vznikají nepromyšlenými zásahy do předpisů dělanými v dobré vůli na poslední chvíli. A tak neprošel ani návrh Jiřího Daniela na zvýšení odstupného u mládeže a delegáti rovněž odmítli vstupovat do sporu mezi svazem a extraligovými oddíly ohledně zavedení povinné ženské (juniorské) šachovnice a pouze obě strany vyzvali k jednání

Text celého usnesení najdete na webových stránkách ŠSČR.

Zpracovali Miroslav Slavík a Miroslav Hurta

Příspěvek byl publikován v rubrice Ostatní a jeho autorem je Miroslav Hurta. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.