Výsledky ankety o zápočtu KPII na Fide Elo

STK JmŠS zveřejňuje výsledky ankety, která proběhla v 5. kole JmKPII hraném dne 19. 12. 2021. Cílem ankety bylo zjistit, zda mají hráči zájem o zápočet na FIDE Elo a zpracování partiových bulletinů v krajských přeborech druhé třídy.

V otázce zápočtu na FIDE ELO se dvě třetiny hlasujících vyjádřily pro zápočet KPII na FIDE Elo. Přesně opačným poměrem pak dopadlo hlasování ohledně partiových bulletinů – třetina hlasujících je pro jejich zpracovávání, zbývající dvě třetiny jsou proti. Oproti výsledkům předchozí ankety ze sezóny 2017/2018 tak lze pozorovat mírný posun směrem k zápočtu na Fide Elo.

Výsledky ankety budou diskutovány na první části Konference JmŠS, která stejně jako loni proběhne online ve čtvrtek 17. února 2022 od 20 hodin. Konference JmŠS může o zavedení případných změn rozhodnout již od následující sezóny.

Vladimíra Šťastná, STK JmŠS

2 komentáře u „Výsledky ankety o zápočtu KPII na Fide Elo

  1. Velmi doufám, že případný zápočet na Fide elo nebude znamenat automaticky povinnost účasti fide rozhodčího nominovaného svazem.

    • Ahoj Michale,
      v případě, že bude zápočet KPII na Fide Elo schválen, budeme ohledně rozhodčích postupovat stejně jako v KPI. Na Fide tedy bude za každou skupinu KPII nahlášen jeden hlavní rozhodčí s licencí FIDE, jednotlivá utkání ale budou moci dál řídit rozhodčí bez FIDE licence. Stejný postup praktikujeme už několik let v KPI a zatím s tím nebyl žádný problém.

Komentáře nejsou povoleny.