Přebor okresu Hodonín mládeže v šachu 2021

Loňská epidemie čínským korona virem nenechala v šachových soutěžích kámen na kameni. Stejně tak tomu v roce 2020 bylo také s tímto tradičním přeborem. Několikrát se termín překládal až musel být nakonec zrušen. Letos na jaře to vypadalo podobně nicméně v létě se situace uklidnila a tak mohl být v sobotu 18.září 2021 na tradičním místě uspořádán. Počet účastníků oproti roku 2019 sice citelně poklesl ale hlavně, že se tradici podařilo zachovat. Celý přebor každoročně pořádá a organizuje neúnavný předseda okresního šachového svazu Petr Trávníček na již tradičním místě konání jídelně základní školy v Ratíškovicích jejímuž vedení patří poděkování za propůjčení prostor k této akci.  

Turnaje se zúčastnilo ve 4 věkových kategoriích 14 šachistů.

V kategorii do 10 let byl první Slavomír Ševčík z ŠK1923 Sokol Kyjov.

V kategorii do 12 let byl první Lukáš Váňa z ŠK Prušánky

V kategorii do 14 let byl první Michal Karol Londin z Kvasaco Vacenovice

V kategorii do 16 let byl první Lukáš Vojtěch Londin z Kvasaco Vacenovice, který byl zároveň celkovým vítězem okresního přeboru.

Věřme že příští rok už bude k pořádání šachových akcí vstřícnější a tradiční přebor se bude moct uskutečnit v tradičním termínu.

Výsledky turnaje na chess results:

http://chess-results.com/tnr579578.aspx?lan=5

Příspěvek byl publikován v rubrice Uncategorized a jeho autorem je Vladimír Jurutka. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.