Ve Vyškově začalo MČR juniorů a dorostenců v rapidu

Úderem desáté hodiny začalo dnes ve Vyškově republikové mistrovství juniorů a dorostenců v rapidšachu. Mistrovství dlouho nikdo nechtěl pořádat, protože republikový svaz do podmínek konkurzu zahrnul povinnost přenášet všechny partie on line, ale svazová dotace na akci je tak nízká, že jít do konkurzu za těchto podmínek by byla pro každého pořadatele ekonomická sebevražda.
Naštěstí se svaz umoudřil, od podmínky upustil, a tak se našel pořadatel – osvědčený Sportovní klub Vyškov, který tuto republikovou soutěž organizuje až po několikáté. Na startu stanulo 107 zájemců o královskou hru. S výjimkou Znojma a Kuřimi všichni dorazili načas. Kuřim a Znojmo si nepřečetly propozice a vyrazily namísto do Besedního domu do hotelu Dukla. Než na omyl přišly, stále je to drahocenný čas. Kuřim dorazila do správné hrací místnosti ještě na poslední chvíli, ale Znojmáci to nestihli a museli hrát až od druhého kola. Opět se potvrdilo, že vedoucím výpravy musí být někdo, kdo umí číst (propozice), jinak je zaděláno na problém.

Právě běží druhé kolo. Výsledky můžete sledovat na stránkách chess-results.

Příspěvek byl publikován v rubrice Mládež, Turnaje a jeho autorem je Miroslav Hurta. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.