Bude setkání (školení) trenérů?

Pravidelná školení a semináře trenérů pořádáme v našem kraji vždy jednou za dva roky, v každý sudý rok. Letos ale máme rok lichý, a proto se žádné školení nepředpokládalo a v rozpočtu ani neplánovalo.

Nicméně Šachový svaz České republiky nyní mimořádně nabízí každému kraji dotaci na uspořádání trenérského semináře či školení, pokud takové proběhne do konce listopadu t.r.

Obracíme se proto na trenéry našeho kraje s dotazem, zda by o takovou akci měli zájem. Akce by se uskutečnila v sobotu 23. listopadu v Rajhradě na základní škole od 9 do 13 hodin. Při chlebíčku a kávě (čaji) bychom společně mohli prodiskutovat třeba následující témata:

1) Jak přitáhnout děti k šachu a udržet jejich zájem

2) Jaké tréninkové materiály se nám ve výcviku osvědčily

3) Jak děti učíme koncovkám a zahájení

Případně jakákoli další témata, o která bude zájem. Diskutovanou oblastí by měl být ovšem základní výcvik, ne individuální tréninky a příprava – tato oblast je v gesci ŠSČR. Setkání by se mohli zúčastnit i zájemci o trenérské řemeslo – v diskusi by se od starších a zkušených trenérů lecčemu přiučili. Navíc po 13. hodině by mohli ještě zůstat a individuálně se připravit na zkoušky trenérů 4. třídy, které by zájemci mohli (ale nemuseli) hned na místě složit on line. Jsem připraven s kýmkoli probrat jakoukoli oblast, kterou je potřeba pro složení zkoušek znát.

Setkání by bylo pro všechny účastníky zdarma (když to financuje republikový šachový svaz). Nicméně abychom přece jen svazové peníze nevyhazovali marnotratně do vzduchu, setkání trenérů proběhne jen tehdy, přihlásí-li se na něj nejméně sedm zájemců. Přihlášky (a případné návrhy dalších témat, o kterých byste se chtěli pobavit) posílejte mailem na adresu mhurta@volny.cz do 3. listopadu.

Příspěvek byl publikován v rubrice Ostatní, Pozvánka a jeho autorem je Miroslav Hurta. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.