Vítězem dlouhodobého OP družstev Brno-venkov Střelice B

Brno-venkov je dnes jediný okresní šachový svaz, ve kterém se dlouhodobá soutěž okresních týmů hraje ještě klasickou formou osmičlenných družstev. Pravda, objevil se letos iniciativní návrh přetransformovat soutěž na pětičlenné celky, ale návrh v hlasování získal pouze jeden jediný hlas, a to navrhovatele, takže i příští sezónu zůstaneme u osmičlenných mužstev.

Letos se hrálo za účasti pěti celků, což je výrazný propad proti sezóně 2018/2019, kdy jsme jich napočítali jedenáct. Proto byl použit systém každý s každým dvakrát, odehrálo se tudíž deset kol.

O vítězství Střelic bylo od počátku jasno. Se samými zápasovými výhrami (kromě jediné prohry) projely stejně jako loňskou sezónou jako nůž máslem. Skoro by se chtělo konstatovat, že chtějí-li Střelice držet na okrese krok s ostatnímu, budou muset výrazně polevit.

Naopak napínavý boj se odehrával o druhé místo. I když ve vzájemném souboji byla Lokomotiva o chloupek lepší, skóre i počet výher rozhodl o pomyslné stříbrné medaili Tišnova.

Poslední Ivančice měly po celou sezónu téměř chronické kontumace na poslední desce, kam kapitán tvrdohlavě v rozporu s předpisy stále stavěl čtvrtého písmenkového hráče.

Uplynulý ročník patří k těm lepším. Nebyly žádné problémy a počet kontumací nepřesáhl únosnou mez.

Podrobnosti o soutěži najdete na stránkách chess-results a dále pak na webu soutěží ŠSČR, kde je zveřejněna i závěrečná zpráva.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *