Varování STK JmŠS před zahájením nového ročníku soutěží družstev

V předvečer zahájení nového ročníku soutěží družstev bych jménem STK JmŠS rád upozornil na záležitost, která se možná nedostatečně rozšířila do povědomí účastníků soutěží. V minulé sezóně došlo v posledním kole KPII.A ke zmanipulování průběhu zápasu Makkabi Boskovice – Sokol Tišnov A. STK JmŠS coby řídící orgán soutěže provedla šetření, které vyústilo do vyhlášení kontumačního výsledku předmětného zápasu 0:0. Ani rozhodčímu utkání, ani zástupcům obou družstev se nepodařilo rozptýlit podezření, že byl výsledek zápasu předem dohodnut a že do zápisu o konaném šachovém utkání nebyly zaznamenány takové výsledky, ke kterým v jednotlivých partiích zápasu skutečně došlo. Obzvlášť smutné je, že svou roli v celé záležitosti sehrál i rozhodčí, jehož „výkonem“ se ještě bude zabývat disciplinární komise, kterou za tímto účelem sestaví VV JmŠS.

Upozorňuji všechny účastníky nadcházejícího ročníku krajských soutěží, že STK JmŠS bude opět dbát na max. dodržování platné šachové legislativy a sportovně-technických dokumentů, zejména Pravidel FIDE, Soutěžního řádu a Rozpisu soutěží. Jejich porušování bude namátkově kontrolováno např. pomocí vysílání delegátů na utkání a zjištěné nedostatky budou důsledně sankcionovány. Podobné nešvary jako ve výše uvedeném případě rozhodně nebudou tolerovány!

Věřím však, že se podobná situace již nebude opakovat. Přeji všem vedoucím soutěží zdárný průběh jimi řízených skupin a účastníkům soutěží přeji mnoho příjemně strávených chvil nad šachovnicí a co nejvíce vítězných šachových bitev!

Příspěvek byl publikován v rubrice Archiv a jeho autorem je administrator. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.