Na Mistrovství Moravy a Slezska v Koutech nad Desnou z našeho kraje uspěli jen Brňáci

Jako již tradičně o podzimních prázdninách proběhlo v Koutech nad Desnou Mistrovství Moravy a Slezska mládeže do 10, 12, 14 a 16 let. Hrálo se o postupy na březnové M-ČR mládeže. Turnaj pod taktovkou Slavie Orlové a jejího šéfa osvědčeného Jiřího Nováka probíhal hladce a bez větších zádrhelů. Účastníků zase o něco přibylo, ale obavy o to, zda se do areálu všechno vejde, se nakonec vyřešily samy. Nespokojenost s hotelem (respektive poměr kvality ubytování a stravování versus cena) vede k tomu, že třetina hostů se raději ubytuje v přilehlých penzionech a chatách, takže hotel poprvé v historii mistrovství neobsadil ani celou dolní budovu (o horní ani nemluvě).

A jak dopadli zástupci našeho kraje?

V kategorii do 16 let si postup vybojoval Václav Šetina (Duras Brno), který dosáhl jedné zajímavosti – posledních šest kol odremizoval…

Na sedmém místě se pak umístil Michael Ulčák (Jezdci Jundrov). Pro něj jde o velký úspěch, protože již několikrát stál před braami postupu, ale vyšlo to až letos…

Ve čtrnáctiletých zazářil Tobiáš Komárek (Jezdci Jundrov), jenž dosáhl tolik bodů, co vítěz, a jen horší pomocné hodnocení ho odsunulo „až“ na bronzovou medaili.

V kategorii H12 dosáhl svého velkého úspěchu bronzovým umístěním nenápadný Jakub Kala (Moravská Slavia Brno).

Postupové místo dále vybojoval pátý v celkovém pořadí Mikuláš Hladký (Duras Brno)

a za zmínku stojí i deváté místo Alisy Levchenko (Jezdci Jundrov). Ta sice o postup usilovat nemusela, neboť dívky mají účast na mistrovství republiky open, přesto však je její umístění velmi dobré.

Pouze u desetiletých jsme žádný postup nevybojovali a lze vyjádřit obavu, že v této věkové kategorii nám může ujíždět vlak. Pět vybojovaných postupových míst z celkových 32 je pro náš kraj mírným podprůměrem, nadějí může být vyšší počet startujících než v předchozích letech. Zarážející však je, že téměř vždy se jedná o Brno – posuďte sami: Duras Brno 13 dětí, Lokomotiva Brno 10, Jezdci Jundrov 8, Moravská Slavia 3, Mint Brno 1. Proti tomu z „venkova“ stojí jen Šachy Vyškov s 9 hráči a Šachy Brankovice s jednou účastnicí. Tady je vidět, kdo to v šachu s prací s mládeží myslí vážně a je schopen obsazovat i silné mistrovské turnaje.

Více informací o soutěži najdete na webu ŠSČR.

2 komentáře u „Na Mistrovství Moravy a Slezska v Koutech nad Desnou z našeho kraje uspěli jen Brňáci

Komentáře nejsou povoleny.