KP2A: Blansko válcuje soupeře!

Sokol Rudice – ŠK Kunštát 5 : 1
Po nepovedené partii černého na první šachovnici dostal Rudici do vedení autor těchto řádků. Drama se odehrálo na osmé desce, kdy oba hráči promarnili výhru a partie skončila remízou. V pozici na diagramu Jiří Štoudek ve vyhrané pozici přešel do remízové pěšcovky.

Domácí po dalších výhrách Kunce, Ševčíka a Matušky, za hosty skóroval Dvořák a dvou remízách bylo pro domácí vítězství v kapse.
Remízovou koncovku dohrával Nejezchleb, který soupeře nakonec přelstil a dovršil jednoznačné vítězství.

ASK Blansko – Slavia Boskovice 5 : 0

Blansko „smetlo“ Boskovice vysoko pět nula. Že to nebylo úplně snadné, lze vyčíst z komtáře Romana Moce: „O Jako první padla remíza v partii Slouka-Hubený, potom výhra Buše který získal pěšce a partii vyhrál. Po remíze Jindry Skuly a výhrách na 6.a 8. šachovnici se začal výsledek rýsovat k naší výhře. Po mé výhře kdy soupeř udělal pár nepřesností a remíze na 1. desce bylo rozhodnuto. Jako poslední partie se dohrávala Saida-Marcikán, kdy se Tomáš snažil ze začátku partie zablokovat soupeřovu dámu, nepovedlo se a pak v koncovce se pravděpodobně přepočítal a partii prohrál. Boskovice k nám přijeli se svým dravým mládím, ale možná i více zkušeností rozhodlo pro nás. Konečný výsledek tedy ASK Blansko-Slavia Boskovice 6,5:1,5.“

ŠK GARDE Lipovec B – ŠK Sokol Tišnov 3 : 1
Lipovečtí splnili ve svém utkání roli favorita a přehráli bojovný Tišnov. Po čtyřech remízách a výhrách Sekaniny, Hlouška drželi vedení až do konce, které navýšil Krejčí a za hosty snížil Štěpánek.

ŠK Letovice B – ŠK Jevíčko 2 : 1
Vyrovnaný zápas za domácí rozhodli F. Kulhavý a Matuška, za hosty bodoval Bulička.

https://www.chess.cz/soutez/3073/
https://chess-results.com/tnr820216.aspx?lan=5

1 komentář u „KP2A: Blansko válcuje soupeře!

  1. Opět škoda, že se hrálo pouze 3-6 šachovnicích. Boskovice vše prohrály, to je taky překvapivé.

Komentáře nejsou povoleny.