Na M-ČR družstev starších žáků nejlepším jihomoravským týmem Jezdci Jundrov

První červnový víkend se do Chrudimi sjelo ze všech koutů naší vlasti 62 družstev, což představuje 400 dětí a 170 osob doprovodu Soutěž je již tradičně open, hrát může každý, kdo se přihlásí, a tak zde najdeme skutečnou turnajovou všehochuť – od naprostých začátečníků po hráče síly kandidáta mistra a vzhledem ke své tradici se jedná o velice prestižní akci. Prostě – povinností každého kvalitního mládežnického oddílu je tuto soutěže obsadit.

Pořadatelé zpracovali čtivou závěrečnou zprávu a vše šlapalo jako dobře namazané hodiny. Nádherný sál chrudimského muzea poskytoval optimální prostory ke hře. Přes 600 účastníků se bez velkých front stravovalo, časový harmonogram se dodržoval, prezentaci a administrativu zvládala paní ředitelka hladce a s úsměvem – jeden by řekl, že pořádat takovou mamutí soutěž je vlastně brnkačka… Jen zasvěcený ví, kolik se pod tou zdánlivou lehkostí ve skutečnosti skrývá dřiny a práce.

Turnaj suverénně vyhrály Říčany A, které vyhrály všech devět zápasů. Z jihomoravských celků se na skvělém pátém místě umístili Jezdci Jundrov A,

které doprovodilo i B družstvo (skončilo na 31. místě celkového pořadí, tedy stále v poli vítězů).

Soutěži se v krátkém článečku věnuje i jundrovský web.

Strhujícím finišem – poslední tři kola v neděli všechny vyhráli, a to má ve švýcaru cenu zlata – se na velice dobré 17. místo vypracovaly mladé naděje z Vyškova, čemuž se velice dobře samostatným článkem podrobně věnuje vyškovský web.

Vysokou prohrou v posledním kole na 22. místo spadla Lokomotiva Brno.

Kapitán Jan Dvořáček byl však s výkonem týmu ve svém článku spokojen.

V poli poražených na 41. místě skončily Hustopeče. Klub s velkou mládežnickou základnou má ještě výkonnostní mezery, snaha porovnat síly s republikovou konkurenci je však jistě správná a do jisté míry i sympatická a klubu se toto odhodlání do budoucna jistě vyplatí.

Podrobné výsledky najdete na stránkách chess-results.