Pořadí KP mládeže v rapidšachu

Přiložená excelová tabulka zachycuje stav po turnaji v v Rajhradě. Žáci postupující z krajského přeboru jsou v tabulce označeni žlutě, hráči s přímým postupem modře. Zatímco přímé postupy jsou definitivní, postupy z kraje mohou doznat změn (a zcela jistě doznají) po závěrečném turnaji seriálu, který se již tuto sobotu hraje ve ve Znojmě.

Spekulovat o změnách na postupových místech lze vždy; reálně se však zatím zdá, že v kategorii do 14 let může o svou šanci v dívkách usilovat jen Elen Bergrová, kterf by při příznivé konstelaci ještě mohla předhonit Hladkou.

V kategorii do 12 let je ještě mnoho želízek ve hře. Po turnaji v Rajhradě odsunul z třetího postupového místa jundrovský Zavřel hustopečského Klimuse, ale ten mu to dobrým výkonem ve Znojmě ještě může oplatit. A v závěsu ještě čeká Hlinka z Lokomotivy Brno, který zatím odehrál jen dva turnaje… A rovněž u dívek nemusí být ještě pořadí definitivní…

V kategorii do 10 let jsou největší reálné šance na změnu na postupových místech u hochů na druhém a třetím místě. V kategorii dívek je otevřeno pořadí na druhém místě.

Jak nakonec všechno dopadne, budeme vědět už po znojemském turnaji v sobotu 13. května večer. Závěrem tohoto článku připojujeme klasickou prosbu o kontrolu tabulky a o nahlášení případných nesprávností autorovi tohoto článku.